Basın Açıklaması: Eczacıların ve Eczane Çalışanlarının Can Güvenliği Tehlikede!

Değerli Basın Mensupları,

Dün akşam saatlerinde Osmaniye Eczacı Odası Başkanımız Ecz. Zeki Özgen, eczanesinde ne yazık ki fiziksel bir saldırıya maruz kalmıştır. Bu çirkin saldırının, “muvazaa şüphesi bulunan ve hakkında incelemeler sürdürülen bir eczacı” tarafından gerçekleştirilmesi ise hepimizi ayrıca hayrete düşürmüş ve haliyle dikkatleri de bir kez daha mesleğimizin kanayan yarası olan muvazaaya çevirmiştir. Türk Eczacıları Birliği olarak; değerli başkanımızın başına gelen bu vahim olayı esefle kınıyor, sorumluların hak ettiği cezayı alması için hukuki sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz!

MÜCADELE AZMİMİZ DAHA DA ARTARACAK!!!

Muvazaa karşısındaki mücadelelerinden ötürü, geçmiş yıllarda saldırıya uğrayan çok sayıda eczacı yöneticimiz olmuştu. Daha önce Gaziantep Eczacı Odası ve Batman Eczacı Odası yöneticileri ile Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı saldırıya uğramışlardı. Bu kez de Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Ecz. Zeki Özgen'in, dün akşam saatlerinde “muvazaa şüphesi bulunan ve hakkında incelemeler sürdürülen bir eczacı” tarafından eczanesinde saldırıya uğraması, saldırının yine muvazaa mücadelesinden kaynaklanabileceği ihtimalini güçlendirmektedir. Dolayısıyla bir kez daha altını çizmekte fayda var; mesleğimizi korumaya yönelik attığımız her adımın bu tür baskı, şiddet ve yıldırma eylemleri ile önü kesilmeye çalışıldıkça mücadele azmimiz her geçen gün daha da artacaktır.

Yasa dışı eczane açmak suretiyle mesleğimiz ve toplumumuzun sağlığı açısından büyük tehdit teşkil eden muvazaa faaliyetleri hususunda, hem Birlik olarak hem de Eczacı Odaları olarak Türkiye’nin her yerinde büyük bir kararlılıkla mücadele vermekteyiz. Ancak bahse konu saldırının da gösterdiği gibi bu mücadele zaman zaman zorlaşmakta ve tehlikeli boyutlara varmaktadır. Bu doğrultuda, 6643 Sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanunu’nda değişiklik yapılarak, Bölge Eczacı Odası Başkan ve yöneticilerinin muvazaa ile mücadelelerinde daha güçlü hareket etmelerini sağlayacak bir düzenleme elzem hale gelmiştir.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve 54 Eczacı Odası olarak; Osmaniye Eczacı Odası Başkanımıza yönelik yapılan bu çirkin saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor, Sayın Ecz. Zeki Özgen’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ
İSTANBUL ECZACI ODASI
ANKARA ECZACI ODASI
İZMİR ECZACI ODASI
ADANA ECZACI ODASI
KONYA ECZACI ODASI
SAMSUN ECZACI ODASI
BURSA ECZACI ODASI
GAZİANTEP ECZACI ODASI
ESKİŞEHİR ECZACI ODASI
ANTALYA ECZACI ODASI
DİYARBAKIR ECZACI ODASI
KAYSERİ ECZACI ODASI
ERZURUM ECZACI ODASI
KAHRAMANMARAŞ ECZACI ODASI
ISPARTA ECZACI ODASI
DENİZLİ ECZACI ODASI
ZONGULDAK ECZACI ODASI
TRABZON ECZACI ODASI
TEKİRDAĞ ECZACI ODASI
SAKARYA ECZACI ODASI
AYDIN ECZACI ODASI
MALATYA ECZACI ODASI
ELAZIĞ ECZACI ODASI
ORDU ECZACI ODASI
MERSİN ECZACI ODASI
KASTAMONU ECZACI ODASI
ŞANLIURFA ECZACI ODASI
HATAY ECZACI ODASI
MANİSA ECZACI ODASI
BALIKESİR ECZACI ODASI
KOCAELİ ECZACI ODASI
MUĞLA ECZACI ODASI
AFYON ECZACI ODASI
AKSARAY ECZACI ODASI
KÜTAHYA ECZACI ODASI
ÇANAKKALE ECZACI ODASI
SİVAS ECZACI ODASI
VAN ECZACI ODASI
EDİRNE ECZACI ODASI
KIRKLARELİ ECZACI ODASI
TOKAT ECZACI ODASI
GİRESUN ECZACI ODASI
MARDİN ECZACI ODASI
BATMAN ECZACI ODASI
ÇORUM ECZACI ODASI
UŞAK ECZACI ODASI
AMASYA ECZACI ODASI
OSMANİYE ECZACI ODASI
YOZGAT ECZACI ODASI
KARAMAN ECZACI ODASI
ADIYAMAN ECZACI ODASI
NEVŞEHİR ECZACI ODASI
NİĞDE ECZACI ODASI
BURDUR ECZACI ODASI