Eczacılık ve İlaç Derneği’nden TEB’e Ziyaret

Eczacılık ve Ä°laç DerneÄŸi (EÄ°DER), TEB Genel Sekreteri Uzm. Ecz. Harun Kızılay’ı makamında ziyaret ederek; dernekleri ve projeleri hakkında detaylı bilgi verdi.

EÄ°DER’in yönetim kurulu üyeleri; derneÄŸin 2013 yılında 6 farklı eczacılık fakültesinde okuyan öÄŸrenciler tarafından “birlik ve beraberlik içerisinde meslek adına neler yapabiliriz” sorusundan yola çıkılarak kurulduÄŸunu belirtirken; ilacın bulunduÄŸu her ortamda, halka en yakın saÄŸlık danışmanı konumunda olan eczacıların, eczacılık fakültelerinde hali hazırda öÄŸrenim gören öÄŸrencilerin ve ilaç sektörünün bütün paydaÅŸlarının tek çatı altında birleÅŸtirilmesi, birbirleriyle koordinasyon ve uyum içinde çalışmaları ve ülkemizdeki ilaç ve eczacılık hizmetlerinin deÄŸiÅŸen ve geliÅŸen dünya koÅŸullarına uyum saÄŸlaması amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.

EÄ°DER yönetim kurulu üyeleri, üst çatı olarak Türk Eczacıları BirliÄŸi’ni ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve kendilerine örnek aldıklarını; bu nedenle bundan sonra atacakları adımlarda birlikte çalışmak istediklerini belirttiler. 6 farklı eczacılık fakültesi öÄŸrencisinin bir araya gelerek oluÅŸturduÄŸu dernek üyeleri, çeÅŸitli projelerinde Türk Eczacıları BirliÄŸi ile ortak ve daha aktif çalışma konusunda Genel Sekreter Uzm. Ecz. Harun Kızılay’dan destek istediler. Gençlerle çalışmanın kendilerini her zaman ileri taşıdığını ifade eden Kızılay ise, gençlere yeni görevlerinde baÅŸarılar diledi.