Sağlığa İlişkin Ürünler Komisyonu Toplantısı

Sağlığa İlişkin Ürünler Komisyonu 

Sağlığa İlişkin Ürünler Komisyonu’nun 4. Toplantısı 21.08.2014 tarihinde gerçekleştirildi. TEB Saymanı İsmail BAŞDİL başkanlığında üst komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, medikal malzemeler ve bebek mamaları konusunda alanında öncü firmalar ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Eczanelerin bebek maması piyasasına daha fazla hakim olabilmeleri amacıyla Nutricia firması ile yapılan toplantıda; eczanelerin pazar payını arttırmak ve eczacının bu sektördeki önemini daha fazla vurgulamak amacıyla yürütülebilecek projeler hakkında görüşüldü. Verimli geçen toplantıda görüşülen projelerin raporlanarak merkez heyeti onayına sunulmasına karar verildi.

Medikal malzemeler ile ilgili Luxor firması ile bir görüşme gerçekleştirilerek eczanelere yönelik hazırlanacak bir eğitimin detayları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca medikal malzemelerin eczanelerde daha fazla yaygınlaşması için ne gibi faaliyetler yapılabileceği planlandı.

Toplantıda ayrıca Komisyon tarafından hazırlanan “Medikal Malzemeler Kılavuzu”nda yer alması planlanan medikal malzemelerin listelenmesine ve kılavuzun en kısa sürede tamamlanmasına karar verildi.