TEB Merkez Heyeti Sağlık Bakanı'na Sunum Yaptı

MERKEZ  HEYETİ ÜYELERİ İLE SAĞLIK BAKANI BİRARAYA GELDİ

 

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak Başkanlığındaki TEB Heyeti, 23 Ekim 2014 Perşembe Günü Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Bakan’a bir de sunum yapan Heyet, eczacıların sorunlarını aktarıp, birlikte çözüm yollarını tartıştılar.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Sayın Dr. Saim Kerman’ın katıldığı görüşmede yaptığımız sunum içeriğinde; ilaç bütçesinin artırılması, İlaç Fiyat Kararnamesi’ndeki eczacı kar oranlarının artırılmasına ilişkin yapılan çalışmanın detayları, kutu başı sabit kar uygulamasına geçilmesi, eczane stok zararının engellenmesi amacıyla geçiş süresi, reçete başına alınan hizmet bedelinin baremlere göre yeniden düzenlemesi ve bu konuda Birliğimizin yaptığı çalışmanın detayları, aile eczacılığı modeli ile ilgili Birliğimizin yaptığı çalışmaya ek olarak Bakanlığın da inceleme ve değerlendirmelerine sunulması, 2. Eczacı uygulamasının vakit kaybedilmeden başlatılması gerekliliği ve 6643 sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanunu’nda yapılması gereken düzenlemeler tüm detaylarıyla aktarıldı.

Olumlu bir havada geçen görüşme sonrasında, Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Birliğimizce yapılan sunum içeriğindeki konuları detaylıca inceleyeceğini, ekonomik taleplerimizi EKK'ya götüreceğini, yasal düzenleme çalışmasının yapılabileceğini Heyetimize iletti.