MESLEK HAKKI KOMİSYON TOPLANTISI

MESLEK HAKKI KOMİSYON TOPLANTISI

TEB Merkez Heyeti tarafından kurulan Meslek Hakkı Komisyonu üçüncü toplantısı 05.12.2014 Cuma günü Ankara’da gerçekleştirildi. TEB Merkez Heyeti üyesi Ecz. Murat Levent Koçak’ın başkanlık ettiği toplantıya Antalya, Aydın, Burdur, Edirne, Kastamonu ve Konya Eczacı Odalarımızdan temsilciler katılım sağladı.

Toplantı Komisyon Başkanı Ecz. Murat Levent Koçak’ın toplantı gündemine ilişkin değerlendirme sunumu ile başladı. Ardından Komisyon Sekreteri Ecz. Vildan Özcan tarafından Ocak 2015’te başlatılması planlanan hipertansiyon takip programı için hazırlanan sistem ve bakım algoritmaları sunumu yapılarak, komisyon üyelerinin konuya ilişkin değerlendirmeleri alındı.

Meslek Hakkı Komisyonu üyelerinin organizasyonunda gerçekleştirilen Eczane Hizmet Düzeyi Geliştirme Anketlerinin uygulama sürecine ilişkin veriler paylaşılarak, değerlendirme sürecine geçildiği ifade edildi. Bu kapsamda 11 ilde gerçekleştirilen anket çalışması ile yaklaşık 6500 hastaya ulaşıldığı belirtildi.

www.eczacimeslekhakki.com adlı web sitesine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Komisyon Başkanı ve üyelerince, gelen talepler doğrultusunda Bölge Eczacı Odalarında eczacılarda konuya ilişkin farkındalık yaratma amacı ile gerçekleştirilen “Sağlığa “Değer” Katan Eczaneler ve Meslek Hakkı Uygulamaları İçin… Hareket Vakti!” başlıklı sunum çalışmalarına yönelik değerlendirme ve planlamalar yapıldı.

Meslek Hakkı Komisyonu Eylem Planı’nın gözden geçirilerek durum analizi yapılması, Komisyon üyelerinden gelen dilek ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından toplantı tamamlanmıştır.