‘SMART ECZANE -GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRMEK’ Başlıklı Projenin İlk Toplantısı Yapıldı

‘SMART ECZANE -GELECEĞİMÄ°ZÄ° ÅžEKÄ°LLENDÄ°RMEK’ BAÅžLIKLI PROJENÄ°N Ä°LK TOPLANTISI YAPILDI

25-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Bilgi Ä°laçtır” temalı 12. Türkiye Eczacılık Kongresi’nde eczacılıkta sürekli mesleki geliÅŸim üzerine sunum yapan Pharma Expert Consultancy and Education EÄŸitim ve Yeterlilik GeliÅŸimi Birimi BaÅŸkanı Dr.Ecz. Arijana Mestrovic ile Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE) Mesleki Ä°ÅŸler Direktör Yardımcısı ve Uluslararası Hizmetler Direktörü Mike Rouse’ın katıldığı oturumun yoÄŸun ilgi görmesi üzerine 8 Aralık 2014 tarihinde Ankara Midi Otel’de TEB Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı bir toplantı gerçekleÅŸtirildi.

Toplantıda, Mestrovic ve Rouse, SMART ECZANE -GeleceÄŸimizi Åžekillendirmek: Eczacılık MesleÄŸinde DeÄŸiÅŸmek Yaramak için Yenilikçi Bir Model baÅŸlıklı bir proje sunumunu yaptılar. Söz konusu proje çerçevesinde Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin yenilikçi (innovatör) bir model ile eczacılara yapılandırılmış, kapsamlı ve mesleki yeterliliÄŸe dayalı bir eÄŸitim sunmasının eczacılık hizmetlerinin kalitesine yapacağı katkı masaya yatırılarak, tartışıldı. Türkiye’de eczacılık mesleÄŸinin birikiminden güç alan, eczacıların deneyimlere yaslanan ve yenilikçilikle geliÅŸtirilmiÅŸ bir eÄŸitimle mükemmelliÄŸin yakalanabileceÄŸi, bu anlamda eczacıların geleceÄŸinin onların bilgisi ve katılımıyla ÅŸekilleneceÄŸi ifade edildi.

Projenin birinci basamağı olarak, 2015 Ocak ayı sonunda gerçekleÅŸtirilecek olan “Yenilikçilik Çalıştayı”nın ardından Nisan ayında ‘EÄŸiticilerin EÄŸitimi’ ile baÅŸlayacak pilot projenin, 2016 yılı sonu itibariyle ulusal düzeye aktarılması ve tüm Türkiye düzeyinde uygulanması planlanıyor.