TEB 39. Dönem Merkez Heyeti 2. Bölgelerarası Toplantısı Sona Erdi

 

TEB 39. Dönem Merkez Heyeti 2. Bölgelerarası Toplantısı Sona Erdi

 

11-14 Aralık 2014 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilen  TEB 39. Dönem Merkez Heyeti 2. Bölgelerarası Toplantısı sona erdi.

Toplantıya, Türkiye’nin hemen her ilinden eczacı odası başkan ve yöneticileri ile delegeleri katıldılar.

11 Aralık Perşembe günü açılış töreniyle başlayan Toplantı, TEB Merkez Heyeti Çalışma Raporu’nun sunumuyla devam etti.

İkinci gününde ise, TEB Mali ve Denetleme Kurulu Raporları ile Eczacı ve Eczane Profili Araştırması sunumları gerçekleştirildi. Ardından, bölge eczacı odası temsilcilerinin konuşmalarına geçildi.

Toplam 36 konuşmacının kürsü aldığı Toplantı, TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ın cevap ve kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Çolak, toplantıda eczacı odası yöneticileri ve delegeleri tarafından yapılan eleştirilere yanıt vermenin yanı sıra, eczacı odaları tarafından dile getirilen önerileri ve somut projeleri de değerlendirdi.

Çolak, yaptığı konuşmada Protokol Revizyonu ve 6308 Sayılı Yasa’ya ilişkin çıkartılan yönetmelikle ilgili sorunlara ağırlıklı olarak yer verdi.

Türkiye’de ruhsatlı bulunmayan ithal ve yetim ilaçların Türk Eczacıları Birliği tarafından verilmesinin bir kamu hizmeti olduğunun da altını çizen Çolak, bu hizmetin özelleştirilmesi anlamına gelen çeşitli firmalara verilmesi sürecini de eleştirerek, eczacıların bu ilaçlar ruhsatlı olarak piyasaya verilene ve eczanelerden halka ulaştırılmaya başlayana kadar sisteme destek olmaları çağrısında bulundu.

Eczacıların önümüzdeki dönemde ilaçlardan aldığı eczacı karının artması, sabit ücretin kutu başına belirli bir miktara dönüştürülmesi, sıralı dağıtım reçetelerinin kapsamının genişletilmesinin yanı sıra, sağlığın korunması ve iyileştirilmesi hizmetlerinden alacağı bir meslek hakkı aracılığıyla ekonomik durumunun iyileştirilmesinin şart ve ancak meslek örgütü çatısı altında mümkün olduğunun altını çizdi.