Reçete Tevzi Sistemi'nde Yapılan Düzenlemeler Hakkında

BilindiÄŸi üzere Reçete Tevzi Sistemi üzerinden sıralı dağıtım sistemi kapsamında karşılanan her bir reçete grubu için sistem üzerinden icmal listesi alınmakta ve bu listeler bölge eczacı odalarına onaylattırılmaktadır.

Üyelerin Reçete Tevzi Sisteminden icmal listesi aldıktan sonra liste ile ilgili düzenlemelerin sadece oda tarafından yapılabilmesi amacıyla tevzi sisteminde bir takım düzenlemeler yapılmıştır.

Reçete Tevzi sistemi içerisine icmal iÅŸlemleri baÅŸlıklı bir kısım eklenmiÅŸ olup, bu baÅŸlık altında dönem sonlandırma ve icmal raporlama kısımları bulunmaktadır.

Eklenen baÅŸlıklarla ilgili detaylı bilgiler ekran görüntüleri ile aÅŸağıda yer almaktadır.

Ä°cmal Onay Ä°ÅŸlemleri

Üye Ekranı(Reçete Tevzi Sistemi):
Tevzi sistemi içerisinde yer alan menüler deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. Üst Menülere Reçete Ä°ÅŸlemleri ve Ä°cmal Ä°ÅŸlemleri bölümleri eklenmiÅŸtir.

Ä°cmal Ä°ÅŸlemleri:
Yeni eklenen Ä°cmal Ä°ÅŸlemleri kısmından Dönem Sonlandırma ve Ä°cmal Sonlandırma bölümlerine ulaşılmaktadır.

Dönem Sonlandırma:
Ä°cmali alınmamış olan reçetelerin dönemsel olarak sonlandırma ve döküm alma kısmı olup, reçete tipi ve tarih aralığı seçilerek dönem içerisinde sonlandırılmak istenen reçete bilgilerine ulaşılmaktadır. Dönem sonlandırma öncesinde (icmal yazdırma) hatalı girilen reçetelere iliÅŸkin silme yapılabilmektedir. Sonlandırılan icmallere iliÅŸkin SÄ°LME Ä°ÅžLEMÄ° YAPILAMAMAKTADIR.

Ä°cmal Yazdırma Ekran Görüntüsü:
Yazdırılan icmal listesi ve daha sonrasındaki ekran görüntüsü aÅŸağıdaki gibidir. Dönem sonlandırılması sonrasında o döneme ait hiçbir reçete ekranda görüntülenememektedir. Sonlandırılan reçeteleri inceleme iÅŸlemi Reçete Raporlama kısmından yapılabilmektedir.

Ä°cmal Listesi Görünümü:

Ä°cmal Raporlama:
Bu kısımdan daha önce sonlandırılmış olan dönemlerin listelerine ulaşılarak tekrar döküm listesi yazdırılmaktadır.

 

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ
MERKEZ HEYETÄ°