Uzman Paneli Toplantısı Yapıldı

SMART ECZANE PROJESİ KAPSAMINDA ULUSAL YETKİNLİK ÇERÇEVESİ OLUŞTURULMASI İÇİN UZMAN PANELİ TOPLANTISI YAPILDI

Türk Eczacıları Birliği ülkemizde sürekli mesleki gelişim ve hizmet sunumunda kaliteyi merkeze alan yeni bir eczacılık hizmet modeli üzerine bir proje başlatmıştır.

30-31 Ocak 2015 tarihlerinde ilgili paydaşların katılımı ile gerçekleşen Smart Eczane Inovatif Çalıştayının ardından gelinen aşamada, Sürekli Mesleki Gelişim (CPD) modelini kullanarak eczacılık pratiğinde yetkinlikleri geliştirmek için ulusal ihtiyaçlara ve eczacılık pratiklerimize uygun Türkiye Yetkinlik Çerçevesi oluşturulacaktır. Bu kapsamda; Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) tarafından benimsenen Küresel Yetkinlik Çerçevesi esas alınarak, ülkemiz ihtiyaçları doğrultusunda adaptasyonunu sağlamak üzere 20 Mart 2015 Cuma günü Ankara’da Uzman Paneli Odak Grup Toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda, Sağlık Bakanlığı’ndan, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan, Maliye Bakanlığından, eczacılık fakültelerinden, Bölge Eczacı Odaları’ndan, Türk Eczacıları Birliği’nden ve serbest eczacılık alanında hizmet veren meslektaşlarımızdan oluşan temsilciler, hangi yetkinliklerin ülkemizdeki serbest eczacılık uygulamaları için uygun ve gerekli olduğu üzerinde mutabakat sağlamak üzere çalışma yapıldı.

Türk Eczacıları Birliği II.Başkanı Arman Üney’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, Uluslararası Eczacılık Federasyonu tarafından benimsenen yetkinlik çerçevesinde sıralanan her bir yetkinliğin önemi ve Türkiye bağlamı üzerine uygunluğu üzerine yapılandırılmış görüş öneri ve değerlendirmelerle, ilerleyen uygulamalar için önemli bir araç olacak Türkiye Ulusal Yetkinlik Çerçevesi oluşturulacak.