23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Ulusal egemenliğin ilk adımının atıldığı ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılını kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihinde kurulan Meclis, Kurtuluş Savaşı’nın en sancılı döneminde, milletin bağımsızlığını sağlamış ve geleceğine ışık tutmuştur. Yurdumuzun dört bir köşesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan bu günün önemini, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize kazandırdıklarını düşündükçe çok daha iyi anlıyoruz. Çünkü; Türk insanı, Cumhuriyet'le yurttaş konumuna yükselmiş, demokratik bir ortamda hak ve özgürlüklerini kullanmanın ayrıcalığını yaşamıştır. Yarının büyükleri olan çocuklarımızın da bu hak ve özgürlükleri kullanarak, onlara bırakılan bu değerli mirasın yılmaz savunucuları olacaklarından en ufak bir şüphemiz yoktur.

Güçlü bir meslek örgütünün mensupları olarak; Atatürk devrimlerinin bizlere sağladığı, bilimden beslenen ve daima çağdaşlığı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetini çok iyi bildiğimizi bir kez daha tekrarlıyor; tüm çocuklarımızın ve ülkesi için çaba gösteren herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ