Jandarma Sözleşmelerinin Yenileme İşlemleri Hakkında

39.A.00.001978
28.04.2015

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bilindiği üzere Sağlık yardımları Jandarma Genel Komutanlığı tarafından karşılanan kişilerin, serbest eczanelerden ilaç ve provizyon sisteminde yer alan tıbbi malzemelerin teminine ilişkin usul ve esasları ile karşılıklı hak ve yükümlülüklerin belirlenmesi amacıyla 28.05.2013 tarihinde ilk kez imzalanan "Sağlık Giderleri Jandarma Genel Komutanlığı Tarafından Karşılanan Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol" ün 10.Ek Protokol Yapılması başlıklı maddesine istinaden uygulamada karşılaşılan bazı aksaklıkların giderilmesi amacıyla 21.04.2014 tarihinde anılan Komutanlık ile Birliğimiz arasında Ek Protokol (2014/1) imzalanmıştır.

Protokolün 7.16. "Sözleşmeler her yıl Mayıs ayının sonuna kadar imzalanarak Kuruma teslim edilecektir. Bu tarihe kadar sözleşme yapılmaması halinde eczacının mevcut sözleşmesi feshedilmiş sayılır" maddesine istinaden 2015 yılı sözleşme formları Birliğimiz tarafından bastırılmakta olup,  sözleşme satış fiyatı 50 TL olarak devam edecektir. Sözleşme formları eczacı odalarının talepleri doğrultusunda gönderilerek Mayıs ayı sonuna kadar sözleşme yenileme işlemlerinin tamamlanması sağlanacaktır. 

Odanız tarafından Jandarma Sözleşmesi formu talebini içerir resmi yazı ile birlikte 60 günlük vadeli çekinde Birliğimize gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini saygılarımla rica ederim.

Uzm. Ecz. Harun KIZILAY
Genel Sekreter