Smart Eczane Projesi Yetkinlik Değerlendirme Eğitim Programı Ankara’da Yapıldı

Türk Eczacıları BirliÄŸi tarafından yürütülmekte olan Smart Eczane Projesi kapsamında, 8 eczacı odasından toplam 276 eczanede baÅŸlatılan pilot uygulama ile ilgili olarak deneyimlerin paylaşılacağı ve deÄŸerlendirmelerin yapılacağı eÄŸitim programı 20-21 Haziran 2015 tarihlerinde Ankara’da yapıldı.

8 pilot odanın proje koordinatörleri ve eÄŸitici eczacılarının yanısıra TEB Merkez Heyeti II.BaÅŸkanı Arman Üney ve Merkez Heyeti Üyesi Esin Ä°yiel, TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Prof. Dr. Ahmet BaÅŸaran, Akademi Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar, Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Marmara Üniv. Eczacılık Fakültesi öÄŸretim üyeleri Doç. Dr. Mesut Sancar ve Doç. Dr. Åžule RabuÅŸ’un katıldığı program iki gün sürdü.

EÄŸitim programının ilk gününde açılış konuÅŸmasını yapan Ecz. Arman Üney, 8 pilot odadan genel olarak olumlu bir geri bildirim olduÄŸuna deÄŸinirken, projenin ÅŸu ana kadar kusursuz bir ÅŸekilde devam ettiÄŸini belirtti ve tüm katılımcılara güzel bir çalıştay olması yönündeki dileklerini iletti.

Arman Üney’in ardından konuÅŸan Mesleki Ä°ÅŸler Direktör Yardımcısı ve Uluslararası Hizmetler Direktörü Mike Rouse ve EÄŸitim ve Yeterlilik GeliÅŸimi Birimi BaÅŸkanı Dr. Ecz. Arijana Mestrovic ise pilot uygulama baÅŸlatılan 8 odanın geribildirim sunumlarını merakla beklediklerini ifade ederken, çalıştayın verimli geçeceÄŸini umduklarını söylediler.

Sonrasında eczacı odalarının proje koordinatörü meslektaÅŸlarımız, bölgelerinde öncü eczacılara verdikleri eÄŸitim ve öncü eczanelerde baÅŸlatılan uygulamalarla ilgili genel görüÅŸlerini, deneyimlerini ve izlenimlerini katılımcılarla paylaÅŸtı.

Günün ikinci yarısında, projenin bundan sonraki aÅŸaması olan, öncü eczanelerin deÄŸerlendirilmesi ve proje verilerinin rakamsal olarak toplanması ve yorumlanması konularında katılımcılara eÄŸitim verildi ve gün sonunda, katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Programın ikinci gününde ise, Arijana Mestrovic ve Mike Rouse tarafından, Yeni EÄŸitim Modeli oluÅŸturulması konusunda bir eÄŸitim toplantısı gerçekleÅŸtirildi.