TEB Heyeti ile SGK Yetkilileri Arasında “SGK İlaç Protokolü Toplantısı” Yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Cemil Gül, Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Uzm. Dr. Neşe Kalaycıoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu Şube Müdürü Merih Bizici, Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanları Nergiz Değirmenci Ve Berkay Karahan İle Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Dr. Ecz. Harun Kızılay, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Ahmet Özçavuşoğlu, Ecz. Aynur Yıldız, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Sertaç Özmen, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Şevket Hamavioğlu, Antalya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Kerem Zabun, Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, Konya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Cemil Karakap, Ordu Eczacı Odası Başkanı Ecz. Koray Karamanlı, Isparta Eczacı Odası Başkanı Ecz. Saygın Gargın, Malatya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tahir Özelçi Ve Türk Eczacıları Birliği Hukuk Müşaviri Avukat Gökhan Pekcan’ın katılımıyla Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü binasında “Sgk İlaç Protokolü” hakkında bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda “SGK İlaç Protokolü” Hakkında Türk Eczacıları Birliği Heyeti görüşlerini iletti. Türk Eczacıları Birliği SGK Protokolü Komisyonu’nunca hazırlanan taslak metin ile ilgili yetkililere bir sunum yapıldı ve taslak metin incelenmesi amacıyla Kurum’a teslim edildi.

Kurum yetkilileri, taslak metnin inceleneceği ve kendilerinin de hazırladığı taslak ile birleştirilerek yeniden toplantı tarihini ileteceklerini söyledi.

Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 2012 yılında imzalanan İlaç Alım Protokolü 30 Haziran tarihinde sona ermiş, görüşmeleri bir süredir devam eden Protokolün, 1 Ekim 2015 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmişti.

2015 yılı SGK protokolü görüşme süreci böylelikle başlamış oldu.