KHK Stok Takip ve Analiz Daire Başkanlığı ile Görüşme-2

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve TEB Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu üyelerinden oluşan heyetin; kamu hastanelerinde görev yapan eczacıların taleplerini iletmek üzere 23.06.2015 tarihinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ü ziyaretinin ardından; TEB Merkez Heyeti Üyesi ve TEB Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu Başkanı Ecz. Bülent Varel ile Komisyon Üyeleri Uzm. Ecz. Gülcan Uryan, Uzm. Ecz. Ersin Güner ve Ecz. Ömer Lütfi Suiçmez; sağlık çalışanlarının performans değerlendirmesine yönelik olarak hazırlamakta oldukları yönetmelik değişikliği ile ilgili olarak, 08.07.2015 tarihinde T.C.Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Merve Akın ile; 13.08.2015 tarihinde ise Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Stok Takip ve Analiz Daire Başkanı Uzm. Ecz. İrem Mühürcü ve daire başkanlığında görevli eczacılar ile görüşmeler yaptılar. Stok Takip ve Analiz Daire Başkanlığı ile yapılan görüşmede, hazırlıkları süren yönetmelik değişikliği ile ilgili olarak Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı'na sunulacak öneri dosyası konusunda, bir hafta sonra yeniden biraraya gelinmesine karar verilmişti.

Komisyon Üyeleri Uzm. Ecz. Gülcan Uryan, Uzm. Ecz. Ersin Güner ve Ecz. Ömer Lütfi Suiçmez; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Stok Takip ve Analiz Daire Başkanı Uzm. Ecz. İrem Mühürcü ve daire başkanlığında görevli eczacılar ile 19.08.2015 tarihinde yeniden biraraya gelerek, Kurum tarafından hazırlanmakta olan, eczacılara yönelik ek ödeme puan tablosu ile ilgili görüştüler. Eczacıların hastane eczanelerinde yaptıkları iş ve işlemlerle ilgili olarak, mesleki bilgi ve becerilerinin öneminin öne çıkarılması ve eczacının, aldığı eğitimi verdiği hizmete daha doğru ve etkin biçimde yansıtabileceği bir çalışma olması hedeflenen ek ödeme puan tablosu, meslektaşlarımızın performansının da etkin bir şekilde ölçülmesi ve değerlendirilmesini amaçlıyor.

Yönetmelik değişikliği ile ilgili süreç ve yürütülmekte olan çalışmalar, Birliğimiz tarafından Kamu Hastaneleri Kurumu ve Stok Takip ve Analiz Daire Başkanlığı nezdinde yakından takip edilmektedir.