AFAD BAŞKANI İLE PROTOKOL GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

AFAD BAŞKANI İLE PROTOKOL GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR


Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak başkanlığında ve TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, TEB Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Esin Demirtok İyiel, Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan ve Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci’den oluşan TEB Heyeti, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’ı ziyaret ettiler.

Geçici koruma statüsü altındaki kişilerin ilaçlarının karşılanırken MEDULA sistemi üzerinden girişlerinin yapılması uygulaması 15 Ekim 2015 tarihinde hayata geçmiş, ancak o günden bu yana pek çok sorun yaşanmıştı.

Sorunları tek tek tespit eden Türk Eczacıları Birliği ve Eczacı Odalarımız yaptıkları ortak çalışma sonucunda mevcut sorunları aktardı; Türkiye genelindeki tüm eczacılarımızı kapsayan genel bir protokol yapılmasının, yaşanan sorunlar karşısında ve gelinen noktada artık şart olduğunu belirtti.

Bu doğrultuda; Birliğimiz ve AFAD arasında bir ilaç alım protokolü olmaması sebebiyle bu kişilerin ilaçlarının eczanelerden temininin artık sürdürülebilir olmadığı; mevcut koşullar altında eczanelerin ilaç verememe noktasına geldiği, tespit edilen sorunların halk sağlığı ve ilaç hizmetinin devamlılığı açısından ivedilikle çözülmesi gerekliliği, AFAD Başkanı Oktay’a iletildi.