KAMUDA ÇALIŞAN VE ECZANESİ OLMAYAN ECZACILAR KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI

 KAMUDA ÇALIŞAN VE ECZANESİ OLMAYAN ECZACILAR KOMİSYONU TOPLANTISI

Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu ilk toplantısını 13.04.2016 tarihinde 10:00-15:00 saatleri arasında Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Bülent Varel başkanlığında Ankara’da gerçekleştirdi.

Toplantının sabah oturumunda Komisyonun 39. Dönemde yapılmış olan çalışmaları değerlendirilerek 40. Dönemde yapılacak çalışmaların yol haritası çizildi. Kamuda çalışan eczacıların özlük hakları ile ilgili genel değerlendirmeler yapıldı ve Komisyonda yer alan eczacılarımız tarafından bölgelerindeki sorunlar aktarıldı.

Toplantının öğleden sonra gerçekleşen oturumunda bu yıl 13.’sü düzenlenecek ve kamu eczacılarının da yer alacağı Eczacılık Kongresi kapsamında yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Toplantının son kısmında ise Kamu eczacılarının sorunları ve bu sorunların giderilmesi ile ilgili bir bilgi notu hazırlanarak Siyasi Parti Grup Başkan Vekilleri, eczacı Milletvekilleri, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve sendikalar ile komisyon olarak ziyaretlerin gerçekleştirilmesi ve bilgi notunu sunulması kararı alındı.