SMART (AKILCI) ECZANE PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

SMART (AKILCI) ECZANE PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. 

Türk Eczacıları Birliği tarafından yürütülen Smart (Akılcı) Eczane Projesi’nin pilot uygulama süreci 8 Bölge Eczacı Odamız ve gönüllü eczacılarımızın desteği ile Mayıs-Ekim 2015 tarihleri arasından başarı ile gerçekleştirilmiş olup pilot proje sonucunda edinilen deneyimler ve eczanelerimizden sunduğumuz hizmetler ile sağladığımız olumlu sağlık çıktılarına ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı “Smart Eczane Değerlendirme Raporu” 19 Nisan 2016 tarihinde Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na sunulacaktır.


18 Nisan 2016 (bugün) tarihinde Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in Başkanlığında Smart Eczane Projesi yaygınlaştırma süreci ve Sayın Sağlık Bakanımız ile yapılacak olan görüşmenin değerlendirilmesi amacı ile bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Pharma Expert Consultancy and Education Eğitim ve Yeterlilik Gelişimi Birimi Başkanı Ecz. Dr. Arijana Mestrovic, TEB Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, TEB Eczacılık Akademisi Üyeleri Prof. Dr. İsmail Tuncer Değim, Prof. Dr. Ahmet Başaran, Doç. Dr. Şule Apikoğlu Rabuş ve Smart Eczane Proje ekibi katılım sağlamıştır.


Sürekli mesleki gelişim çerçevesine dayanan yeni eczacılık hizmet modeli çerçevesinde eczacılar farmasötik bakım uygular hale gelmiş, birinci etapta da Astım / KOAH hastalarının yaşam kalitelerinde belirgin bir iyileşme söz konusu olmuştur. Haziran ayı içerisinde de Diyabet konusunda yeni eğitim modülü tamamlanmış olacaktır. Proje ile eczanelerden sağlanan hizmetlerin belirli uygulama standartları içerisinde dokümantasyona bağlı olarak sağlanması yönünde imkanlar oluşturulmaya çalışılmakta olup, bu hizmetlerin görünür kılınması ile eczacılarımıza bir Meslek Hakkı sağlanması hedef alınmaktadır.