23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN


23 NÄ°SAN ULUSAL EGEMENLÄ°K VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN


Ulusal egemenliÄŸin ilk adımının atıldığı ve Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armaÄŸan ettiÄŸi bu anlamlı günde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yılını kutlamanın sevincini yaşıyoruz. 96 yıl önce bugün kurulan Meclis, KurtuluÅŸ Savaşı’nın en sancılı döneminde, milletin bağımsızlığını saÄŸlamış ve geleceÄŸine ışık tutmuÅŸtur.


Yurdumuzun dört bir köÅŸesinde çeÅŸitli etkinliklerle kutlanan bu günün önemini, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize kazandırdıklarını düÅŸündükçe daha iyi anlıyoruz. Çünkü; Türk insanı, Cumhuriyet'le yurttaÅŸ konumuna yükselmiÅŸ, demokratik bir ortamda hak ve özgürlüklerini kullanmanın ayrıcalığını yaÅŸamıştır. Yarının büyükleri olan çocuklarımızın da bu hak ve özgürlükleri kullanarak, onlara bırakılan bu deÄŸerli mirasın yılmaz savunucuları olacaklarından en ufak bir ÅŸüphemiz yoktur.


Bin yıllık bir mesleÄŸin, güçlü bir meslek örgütünün mensupları olarak, Atatürk devrimlerinin bizlere saÄŸladığı, bilimden güç alan ve çaÄŸdaÅŸlığı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetini çok iyi bildiÄŸimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Tüm çocuklarımızın ve ülkesi için çaba gösteren herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.


TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ MERKEZ HEYETÄ°