İstihdam ve Girişimcilik Komisyonu İlk Toplantısını Yaptı


İstihdam ve Girişimcilik Komisyonu ilk toplantısını TEB Merkez Heyeti üyesi Ecz. M. Emin Beyaz başkanlığında 27 Nisan 2016 Çarşamba günü Ankara Midi Otel’de yaptı. Komisyon, önümüzdeki dönem yapılacak çalışmaları değerlendirdikten sonra, geçmiş dönemden kalan çalışmaların geldiği aşamayı ve nasıl ilerleyeceğini de görüştü.

KOSGEB kredileri üzerine çalışma yapmak, eczacılara yönelik girişimcilik eğitimleri organize etmek, EGAŞ ve Novagenix’in çalışmalarına destek olmak, veteriner ilaçların eczanelere döndürülmesine ilişkin yasal düzenlemenin yapılması için çalışmaların etkin bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunmak, eczacılık fakültelerinin sayısının ve kontenjanlarının sınırlandırılması, üniversiteye giriş sınavında eczacılık fakültelerine girişe dair bariyerler geliştirilmesi konularında çalışmalar yapmak; Komisyon’un önümüzdeki dönem hayata geçireceği faaliyetlerden bazıları olacak.

Komisyon ayrıca, Eczacı Kart projesinin geldiği noktayı da değerlendirerek hizmet anlaşmalarının sayılarının artırılması ve Kart’ın eczacılara sağlıklı bir biçimde ulaştırılması için yapılacak çalışmaları da gözden geçirdi.