Gençlik Komisyonu Çalıştayı Yapıldı

Gençlik Komisyonu Çalıştayı Yapıldı



Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Çalıştayı 3 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da CK Farabi Otel’de yapıldı. Merkez Heyeti Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in açılış konuşmalarından sonra, 25 eczacılık fakültesinden gelen 67 fakülte temsilcisi ve TEB Gençlik Üst Komisyonu’nun katıldığı programda interaktif bir tanışma oturumu gerçekleştirildi. Arkasından, Üst Komisyon Başkanı Gökberk Bulmuş’un komisyon faaliyetlerine ilişkin yaptığı genel tanıtımdan sonra üyeler tek tek söz alarak kendi çalışma alanlarını aktardılar.
Aynı zamanda Gençlik Komisyonu sorumlusu Genel Sekreter Ecz. Arman Üney’in moderatörlüğünü yaptığı Çalıştay ise iki bölümden oluştu.

 

Birinci bölümde, Vizyoner Eylem Atölyesi yöntemi kullanılarak, öğrencilerin “bundan on yıl sonra TEB GK …” başlığı altında görüşlerini iletmeleri istendi. Ayrıca her grubun kendi içinde oylamayla seçtiği üç başlık üzerine eylem planları oluşturuldu ve bu planların büyük grup sunumları grup sözcüleri tarafından yapıldı. Çalıştay’da çok değerli önerilerin içinde, IPSF (Dünya Eczacılık Öğrencileri Federasyonu) Dünya Kongresi’nin Türkiye’de yapılması, IPSF içinde etkinliğin geliştirilmesi gibi, uluslararası vizyona sahip öneriler dikkat çekiyordu.

Çalıştay’ın ikinci bölümün ise, 19-22 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan 13. Türkiye Eczacılık Kongresi ile ilgili bilgilendirici bir sunumla başladı. Sunumda özellikle, Kongre’nin 20 Ekim gününde Kamu, Gençlik ve Serbest Eczacılık Oturumları olacağına, böylece Birlik tarafından yapılan tüm kongrelerin bu yıl ilk kez tek bir çatı altında toplanacağına dikkat çekildi. Arkasından, eczacılık fakülteleri temsilcileri, Kongre’de en çok tartışılmasını istedikleri konuları tartıştılar ve uzun bir listeyle Çalıştay tamamlanmış oldu.

Çalıştay sonunda katılımcılar;

- TEB Gençlik Komisyonu’nun yapısını artık daha iyi biliyorum
- TEB Gençlik Komisyonu’nun hedeflerinin oluşmasına kişisel katkı sundum
- TEB Gençlik Komisyonu’nun Kongre oturumlarının aktif bir parçası gibi hissediyorum ve heyecanla Kongre’yi bekliyorum

İfadelerinin tamamına katıldıklarını büyük bir coşkuyla gösterdiler. Böylece Çalıştay amaçlarının tamamına ulaşmış oldu.

Çalıştayımıza katılan tüm fakülte temsilcilerine Gençlik Komisyonu ve Merkez Heyeti adına teşekkür ediyoruz.