Bağımsızlık Ateşinin Yakılışının 97. Yılını Kutluyoruz!

       

                                                                                                      

Bağımsızlık Ateşinin Yakılışının 97. Yılını Kutluyoruz!

19 Mayıs 1919 tarihi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı, emperyalizme karşı ulusal kurtuluş savaşı verecek Anadolu Halkı’nın umutlarını yeşerten destansı bir yolculuğun başladığı gün. O gün, ulusun kendi kaderini ellerine aldığı, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün.

Anadolu Halkı için umutların yeşerdiği ve bağımsızlık ateşinin yakıldığı bu tarihi gün; Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırılması görevini devralan Türk Gençliği’ne armağan edildi. Bu günün anlamının tarihimizdeki yerini bir kez daha hatırlamak, Ulu Önderimizi anmak ve onun Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençliğin üzerine düşen ağır sorumluluğu bir kez daha hatırlatmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizin dört bir tarafında bayramımız kutlanacak.

Bizler de, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı bu tarihi günde, tüm halkımızın, eczacılarımızın ve özellikle Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerimizin “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı içtenlikle kutluyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ