Eczacıların Stok Düzenleme Talebi Hakkında Yapılan Görüşmeler

Eczanelerin stok problemi olarak bilinen fiili envanter ile kaydi envanter farklarının ortadan kaldırılması için stok düzenleme hakkı konusunda TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal ile bir görüşme gerçekleştirmiş, bu görüşme sonrasında heyetler kurularak heyetler arası görüşmeler yapılması kararı alınmıştır. Alınan bu karar çerçevesinde 30 Haziran 2016 Perşembe günü TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney ve TEB Saymanı Ecz. M. İbrahim Özkol Gelir İdaresi Başkanlığı’nı ziyaret etmiş ve konu ayrıntılarıyla yetkililere aktarılmıştır.


Ayrıca 1 Temmuz 2016 Cuma Günü TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney tarafından TİTCK Başkanı Sayın Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar’a stok sorunu ayrıntılarıyla aktarılmıştır.


Bu görüşmeler sonrasında bugün saat: 12.00’da TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney tarafından Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç TBMM’de makamında ziyaret edilerek stok düzenleme hakkı konusunda Türk Eczacıları Birliği’nin talepleri ayrıntısıyla aktarılmıştır.


Eczacıların yaşadıkları bu sorunla ilgili olarak yetkililer tarafından kalıcı çözümler elde etmek için gerekli çalışmaların yapılacağı ifade edilmiştir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ