TİTCK Tarafından Yayımlanan "İkinci Eczacı Ataması" Başlıklı Duyuru Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu 01.08.2016 tarihinde (bugün) “İkinci Eczacı Ataması Hakkında” başlığı altında yayımlanan duyuru şu şekildedir;

“Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkraları doğrultusunda serbest eczane mesul müdürü eczacılar tarafından İlaç Takip Sistemi üzerinden beyan edilen ciro bilgileri ve bir önceki yıla ait Kurum verilerinden ulaşılan reçete bilgileri esas alınarak ikinci eczacı çalıştırması zorunlu eczaneler belirlenmiş ve 30/06/2016 tarih ve 84807 sayılı yazımız ekinde ikinci eczacı çalıştırılması gereken eczanelerin faaliyet gösterdiği illerin sağlık müdürlüklerine bildirilmiştir.

İl sağlık müdürlüğü tarafından, yazımız ekindeki listede adı geçen serbest eczanelerin mesul müdürlerine, listede belirtilen sayıda ikinci eczacı çalıştırması zorunluluğunun bildirilmesinin akabinde Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası doğrultusunda çalıştırılacak ikinci eczacıların otuz gün içinde eczane mesul müdürü tarafından işe başlatılması gerekmektedir. İkinci eczacı çalıştırma konusunda kriterleri tutan ancak bundan imtina eden eczacı, il sağlık müdürlüğü tarafından uyarılacak ve eczacıya otuz gün süre verilecektir. Uyarıya rağmen yükümlülüğünü yerine getirmeyen eczacının eczane ruhsatı otuz gün süre ile askıya alınacaktır. Şayet eczacı bu süre sonunda da yükümlülüğünü yerine getirmez ise eczane ruhsatnamesi süresiz askıya alınacaktır.

İkinci eczacı çalıştırılması zorunlu olan serbest eczanelerde çalışacak ikinci eczacılar için il sağlık müdürlükleri tarafından duyurumuz ekinde yer alan format doğrultusunda İkinci Eczacı Belgesi düzenlenecek ve ikinci eczacıya ait bilgiler TİTCK İl Sağlık İşlemleri sisteminde yer alan “Serbest Eczane Kayıt Güncelleme” ekranı üzerinden de kaydedilecektir.

İkinci eczacı belgesi düzenlenirken il sağlık müdürlükleri tarafından ikinci eczacıya ait T.C. kimlik numarası beyanı, Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş eczacılık diplomasının il sağlık müdürlüğünce onaylı sureti, eczacılık yapmaya mâni mahkûmiyetin bulunmadığına dair yazılı beyanı, mesleki faaliyetleri içerir özgeçmiş, mesleğini yapmayı engelleyecek bir hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporu ile mesleğini yapmayı engelleyecek derecede iki gözünün görmekten mahrum olmadığına dair uzman hekim raporu, 2 adet vesikalık fotoğraf, eczacının meslekten men cezası bulunup bulunmadığı bilgisinin yer aldığı eczacı odası kayıt belgesi, eczane sahip ve mesul müdürünün ikinci eczacı tayin dilekçesi, ikinci eczacının görev ve sorumlulukları kabul ettiğine dair dilekçe, ikinci eczacı daha önce başka bir işte çalışmışsa o işten ayrıldığını kanıtlayan belge istenecektir.

İkinci eczacı belge formatı duyurumuz ekinde yer almaktadır.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

 

Duyuru ekinde iletilen ikinci eczacı belge formatı için tıklayınız.