30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin, 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanmasının üzerinden tam 94 yıl geçti.

Özgürlüğün, laik cumhuriyetin ve demokrasinin müjdecisi olan 30 Ağustos, bir halkın yokluk ve çaresizlik içinde olmasına rağmen inanç ve kararlılıkla, karşısındaki emperyal güçlere diz çöktürdüğü bir gün olmuştur. Emperyalizme karşı direnen bir halkın destanı haline dönüşen bu zaferin anlamı tam bağımsızlıktır, özgürlüktür, birliktir, kardeşliktir.  Din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza vererek kazanılan bu zafer, Ulu Önder Mustafa Kemal’in yol göstericiliğinde ve Anadolu halkının kararlı duruşu ve fedakârlıkları ile tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır.

Bizler, bu tarihi zaferi her yıl aynı heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Böylesine anlamlı bir günde, özgürlük ve bağımsızlığımızdan hiçbir şekilde ödün vermeyeceğimizi belirtiyor; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz.

Meslektaşlarımızın ve tüm yurttaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ