Eczaneler Artık Doğal Enerji İle Aydınlanacak


ECZANELER ARTIK DOĞAL ENERJİ İLE AYDINLANACAK

Türk Eczacıları Birliği'nin Cardtek Firması ile geliştirdiği Eczacı Kart Projesi'nin en önemli basamağından biri olan Enerji alanındaki iş birlikteliğini, Gama Holding Gama Enerji İştiraki olan Gates Enerji firması ile 25 Ekim 2016 Salı Günü gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Türkiye’ye duyurdu.

Eczaneler, artık eczanelerinde doğal kaynaklardan üretilen elektrik enerjisi kullanacaklar. Eczacı Kart sahibi eczacıların faydalanacağı uygulama ile eczaneler tasarruf edecek, ülke ekonomisine de katkı sunacaklar.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, 2. Başkan Ecz. Sinan Usta ve Eczacı Kart Projesinin yürütücüsü ve Merkez Heyeti Üyesi Ecz. M. Emin Beyaz katılımıyla gerçekleşen toplantıda, iki kurum arasında işbirliği protokolü de imzalandı.

Bu birliktelik, Türk Eczacıları Birliği üyeleri ve Türkiye’deki tüm üye eczanelerin, Gama Enerji’nin doğal kaynaklardan ürettiği enerjiyi, avantajlı kullanmalarına imkan sağlayacak ve tasarruf etmelerine yardımcı olacak.

TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak yaptığı açıklamada özetle şunlara değindi;

“Türkiye ve Dünya’da, sağlığın en önemli temsilcilerinden birisi olan eczacılarımızın her platformda temsil gücünün artırılması için planlanan “Eczacı Kart”;

-Eczacıların her yerde profesyonel meslek sahibi bir eczacı olarak tanınmasına, eczacı mesleğinin görünürlüğüne katkı sağlayacak bir kimlik kartı niteliğindedir.

-Aynı zamanda TEB Eczacı Kart ile indirimli işyeri anlaşmaları ve ödeme sistemlerinde yenilikçi teknolojiler aracılığıyla eczacılarımıza artı değer yaratan çözümler sunmayı hedefliyoruz.

-Hediyeler, indirimli seyahat ve konaklama imkânları, akaryakıt ödemeleri, yemek bileti uygulamaları gibi pek çok kolaylığı anlaşmalı kurumlar üzerinden TEB Eczacı Kart ile eczacılarımıza ulaştırıyoruz.

Eczacı Kart projemizi, 21 ülkede operasyon yürüten Türkiye menşeli çok uluslu bir firma olan Cardtek firmasından destek alarak ve onunla işbirliği halinde gerçekleştiriyoruz.

Eczacı Kart projesinde şu ana kadar yapılan bazı anlaşmalar ise şöyle:

Sarar, EDM, Vialand, Kudret İnternational Hospital, Kudret Göz Hastanesi, Funclub, Vera Delta, Egaş Eczane Gereçleri, Avis, Crowne Plaza, Lidyana, Afiş Tur.

Hem ısıtma-soğutma, hem de eczanedeki teknik ekipman açısından, enerji eczacılarımız için önemli maliyet kalemlerinden bir tanesi. Bizler Merkez Heyeti olarak biliyorsunuz, SGK ile yapılan Protokolle eczacıların özellikle son on yıldır içinde bulunduğu ekonomik girdabı aşmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz, bu durum yer yer basında da konu oluyor.

Ancak bu projemizle eczacının gelirlerini artırmanın yanı sıra, giderlerini de düşürmek için önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Bu konuda bugün yaptığımız işbirliği sözleşmesi ile, Gama Holding ile birlikte çalışacağız. Kendilerine bu projeye olan inanç ve katkılarından dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum. Aynı zamanda “doğal” sayılan kaynaklardan enerji ürettikleri için de eczacıların bu enerjiyi eczanelerinde kullanması, ülke kaynaklarından tasarruf edilmesi ve ekolojinin korunması açıdan, son derece önemli ve örnek bir yaklaşım diye düşünüyoruz.

Bu basın açıklaması Eczacı Kart çerçevesinde yapılan ilk açıklama olduğu için, müsaadenizle, projenin yürütücüsü Merkez Heyeti üyesi Ecz. Emin Beyaz’a, proje ortağımız olan Cardtek’e, projede bugüne kadar bizimle işbirliği anlaşması imzalamış olan ve az önce saydığım kurumlara da teşekkür etmek istiyorum.

Gama Holding ile işbirliğinin, Eczacı Kart platformunu bugünden başlayarak yükselttiğinin bizler farkındayız. Hepinize tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyor, işbirliğimizin yol açıcı, fayda sağlayıcı olduğuna inancımı bir kez daha huzurunuzda tekrarlıyorum.”

Daha sonra söz alan GAMA Holding Başkan Yardımcısı ve GAMA Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arif Özozan da, imzalanan anlaşmanın son derece önemli olduğunu belirterek, "Eczanelerimizi enerji alanında sunduğumuz avantajlardan faydalandırmanın yanında ticaret hacmimizi ve marka bilinirliğimizi artırmak, bizim için bu anlaşmanın en önemli noktalarını oluşturuyor. Sağlık alanında 7 gün 24 saat bizlere hizmet eden kuruluşlarımızın ihtiyaç duydukları enerjiyi GATES olarak onlara sağlayacak olmaktan dolayı gurur duyuyoruz" diye konuştu.

GAMA Enerji AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sıtkı Şerifeken de uyguladıkları indirimle eczanelerin yıl içinde 1-1,5 fatura bedeli kadar tasarruf edebileceklerini söyledi. Temiz enerjiyi desteklediklerini ifade eden Şerifeken, "Unutulmamalıdır ki, sağlığın hayatımızdaki önemi tartışılmazdır. Bunu bizlerin ayaklarına kadar getiren eczanelerimize bir nebze de olsa destek olabilmek, bizim bu anlaşmadaki en büyük gurur kaynağımız olacaktır." dedi.