SMART ECZANE PROJESİ ULUSAL YAYGINLAŞTIRMA EĞİTİMİ BAŞLADI

SMART ECZANE PROJESİ ULUSAL YAYGINLAŞTIRMA EĞİTİMİ BAŞLADI

Smart Eczane Projesi’nin Ulusal Yaygınlaştırma Programı İkinci Eğitimi Ankara’da başladı.

Nisan 2015’te yapılan ve sekiz eczacı odamızın katıldığı ilk eğitimin ardından, 8-18 Ağustos 2016 tarihleri arasında Smart Eczane Projesi Eğitici Eğitimini tamamlayıp uygulamaya başlayan eczacı odası sayısı 36’ye çıkmıştı.

1-5 Aralık 2016 tarihleri arasında iki grup halinde yapılacak olan eğitimlere Isparta, Zonguldak, Afyon, Çanakkale, Karaman, Burdur, Yozgat, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Sivas, Van, Mardin, Amasya ve Adıyaman Eczacı Odalarımızdan toplam 68 eczacımız katılıyor.

Birinci grup eğitimi Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in açılış konuşması ile başladı. Projeyi, bugüne kadar yapılan çalışmaları ve eğitici ve koordinatörlerden beklentilerimizi aktaran Ecz. Arman Üney, eczacının yeniden eczacı olduğunu hatırlaması için mutlaka bilgilerini yenilemesi gerektiğini ifade etti. Meslek hakkına giden yolda sürekli mesleki gelişim ve mesleki kalitenin ön koşul olduğunu dile getiren Ecz. Arman Üney, eczacının farmasötik bakım düzeyinin yükselmesinin hem hasta, hem de toplum sağlığı açısından kritik rolüne dikkat çekti.

Birinci grup eğitimi, 1-2 Aralık tarihleri arasında Sürekli Mesleki Gelişim Eğitimi, 3 Aralık tarihinde ise Astım / KOAH eğitimi ile devam edecek. İkinci grup eğitimi 3-4 Aralık tarihlerinde Sürekli Mesleki Gelişim ile başlayarak, 5 Aralık’taki Astım / KOAH eğitimi ile tamamlanacak.

Eğitimlerde Ecz. Mike Rouse (ACPE-ABD), Doç. Dr. Arijana Mestrovic (PharmExpert-Hırvatistan), Doç. Dr. Şule Apikoğlu Rabuş (Marmara Üniversitesi), Ecz. Evrim Çakıl (Antalya Eczacı Odası), Ecz. Özgür Öztürk (Samsun Eczacı Odası), Ecz. Koray Kaya (Manisa Eczacı Odası) eğitmen olarak yer alacaklar.