TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ 60. YIL RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

2 Şubat 1956 yılında kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olarak kurulan Türk Eczacıları Birliği’nin ve 8 eczacı odamızın kuruluşunun 60. Yılı etkinlikleri çerçevesinde bir resim yarışması düzenlenmiş ve Seçici Kurul tarafından "sergilenmeye değer" bulunan eserlerin, 13. Türkiye Eczacılık Kongresi kapsamında Hilton Bomonti Otel ve Konferans Merkezi'nde sergileneceği duyurulmuştu. 

Ecz. Erdoğan Çolak (Türk Eczacıları Birliği Başkanı – 13. Türkiye Eczacılık Kongresi Başkanı), Prof. Dr. Cebrail Ötgün (Hacettepe Ü. GSF Resim Bölümü), Prof. Dr. Tansel Türkdoğan (Gazi Ü. GSF Resim Bölümü), Prof. Dr. Ayşe Sibel Kedik (Hacettepe Ü. GSF Heykel Bölümü), Yrd. Doç. Lütfi Özden (Gazi Ü. GSF Resim Bölümü), Ecz. Mehmet Domaç (Türk Eczacıları Birliği Eski Başkanı)’dan oluşan Türk Eczacıları Birliği 60.Yıl Resim Yarışması Seçici Kurulu, 9 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da toplandı.

Seçici Kurul üyelerinden Ecz. Cenap Sarıalioğlu (İstanbul Eczacı Odası Başkanı) mazereti sebebiyle katılamadı.

     

         Resim Yarışması Jürisi

60. Yıl Resim Yarışması Ödüllerine aday olan/gösterilen 93 eser arasından ödül kazananlar şu şekildedir:

 

Birincilik ödülü:

 

  • Emel Ay
  • Safiye Çölkesen

 

İkincilik ödülü:

 

  • Rugül Serbest
  • Murat Özbakır

 

Üçüncülük ödülü:

 

  • Nihal Canatar    

 

Jüri Özel Ödülü:

 

  • Leyla Coşkun
  • Süleyman Karakul

 

Seçici Kurul, birinci seçilen eserlere 4.000 er TL; ikinci seçilen eserlere 3.000 er TL verilmesini, üçüncü seçilen esere ve jüri özel ödülü kazanan eserlere 2.500 er TL verilmesini uygun bulmuştur.

Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, 21-24 Aralık 2016 tarihleri arasında İstanbul Hilton Bomonti Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan 13.Türkiye Eczacılık Kongresi’nde sergilenecektir.

Tüm katılımcılarımıza, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eder, kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ