23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Umutsuzluk, yoksulluk ve çaresizliğin egemen olduğu sancılı bir dönemde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye’nin geleceğine ışık tutan önemli bir dönüm noktası olmuştur. Halk egemenliğini tek irade olarak kabul eden bu adım, çocuk bayramı ile birleştirilerek daha da anlamlı bir hale gelmiştir.

Yurdumuzun dört bir köşesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan TBMM’nin kuruluş yıldönümünün önemini, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize kazandırdıklarını düşündükçe daha iyi anlıyoruz. Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı yöneten Gazi Meclisimiz, Cumhuriyet'in ilan edilmesi ile birlikte Anadolu insanının yurttaş konumuna yükselmesini, demokratik hak ve özgürlüklere kavuşmasını sağlayarak ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasını sağlamıştır.  

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza armağan edilen bu bayram, onlara bu kıymetli geçmişe ve anlamlı mirasa sahip çıkmaları için açık bir çağrı niteliği de taşımaktadır. Bin yıllık bir mesleğin mensubu olarak biz eczacılar, çocuklarımızın kendilerine bırakılan bu değerli mirasın yılmaz bekçileri olacağından eminiz.

Tüm dünya çocuklarının birlikte el ele kutladığı, dünya barışını en değerli sembolü haline gelmiş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ