TEB Gençlik Komisyonu Çalıştayı Ankara'da Gerçekleştirildi.

Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu “Değer Katan Gençlik Çalıştayı”, 10-11 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara Monec Otel’de gerçekleştirildi.

29 eczacılık fakültesinden 97 fakülte temsilcisi ve TEB GK Üst Komisyonu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen Çalıştay, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman ÜNEY ve TEB Gençlik Komisyonu Başkanı Çağatay KARAMAN’ın gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı.

 

Ardından Ecz. Arman ÜNEY, Türk Eczacıları Birliği tarafından 2014 yılında 8 Bölge Eczacı Odasında pilot olarak başlatılan ve 2016 Ağustos ve Aralık aylarında 7 grup halinde gerçekleştirilen eğitici eczacı eğitimlerinin ardından, ülke geneline yaygınlaştırılan SMART Eczane Programı’nın genel yapısı, işleyişi ve gelecek hedefleri konusunda öğrencilere bilgi verdi.

 

Çalıştay’ın sabah gerçekleştirilen bir diğer önemli bölümü ise Eczacı Kooperatifleri konusunda eczacılık öğrencilerinin farkındalık düzeylerinin geliştirilmesi, fakültelerde Gençlik Komisyonları aracılığı ile yürütülebilecek çalışmalara ilişkin önerilerin geliştirilmesi amacı ile yapılandırılan FİKİR PAYLAŞ PAYLAŞIM ATÖLYESİ’ydi.

Atölye öncesinde Güney Eczacı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Ecz. Emin Burak YILMAZ ve Güney Eczacı Kooperatifi Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ecz. Çağrı Erdem ÖZDEMİR eczacı kooperatiflerinin gelişimi ve çalışma prensipleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdılar. Ardından Çalıştay’a katılım sağlayan öğrenciler, konuya ilişkin fakültelerde yürütülebilecek etkinliklere yönelik projeler geliştirdiler.

 

 

 

 

 

 

 

                    

Öğle yemeğinin ardından gerçekleştirilen ikinci bölümde ise; TEB Gençlik Komisyonu II. Başkanı Merve Yüksek, Gençlik Komisyonu faaliyetlerine ilişkin genel bir bilgilendirme yaptı.  “Gençlik Komisyonlarımıza Güç Katıyoruz” başlığı altında gerçekleştirilen PROJE ATÖLYESİ’nde katılımcılar nasıl bir eczacılık fakültesi öğrencisi profili olması gerektiği, mevcut durum analizi ve bu profilin nasıl geliştirilebileceğine ilişkin projeler oluşturdular.

 

 

 

Oldukça verimli geçen ve önemli çıktılara ulaşılan Çalıştayda, gün sonu değerlendirmesinin ardından ilk gün programı tamamlandı.

11 Mayıs 2017 sabahında Çalıştay’a katılan TEB Gençlik Komisyonu Fakülte Temsilcileri, Anıtkabir’i ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular.