TİTCK'nın İTS Üzerinden Ciro Bildirimi Konulu Duyurusu Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun resmi internet sayfasında 22.05.2017 (bugün) tarihinde  “İts Üzerinden Ciro Beyanında Bulunmayan Ve Cirosunu Hatalı Beyan Eden Eczacılarımızın Dikkatine “ konulu bir duyuru yayımlanmış olup, duyuru şu şekildedir:

“25/04/2017 ve 15/05/2017 tarihlerinde Kurumumuz resmi internet sitesinde yapılan duyurularda İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde yer alan hasılat girişi ekranı vasıtasıyla eczane ciro bilgilerinin 16/05/2017 tarihine kadar girilmesi gerektiği, bu tarihe kadar ciro bilgilerini beyan etmeyen eczacıların İTS’ye erişiminin, cironun beyan edildiği tarihe kadar geçici olarak engelleneceği bildirilmişti.

Bu doğrultuda, 16/05/2017 tarihine kadar İTS üzerinden cirosunu beyan etmeyen eczacıların İTS’ye erişimi cironun beyan edildiği tarihe kadar geçici olarak engellenmiştir. 

İTS portal üzerinden eczacılarımızın kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak ciro beyanında bulunmaları halinde İTS ekranları tekrar aktif hale getirilecektir. 

Bununla birlikte İTS üzerinden cirosunu hatalı olarak beyan eden eczacılarımızın ciro bilgilerinin düzeltilebilmesi için hatalı olarak bildirilen ciro ile birlikte eczanenin cirosunu gösteren stok eşitleme tutarı düşülmüş ve Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmış “Eczane Bilgi Formu” nun Kurumumuz eczane.ruhsat@titck.gov.tr adresine e-posta yolu ile gönderilmesi gerekmektedir. Önemle duyurulur.”

Meslektaşlarımızın bilgisine önemle sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ