TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GENÇLİK KOMİSYONU ÇALIŞTAYI ANKARA’DA YAPILDI

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ GENÇLÄ°K KOMÄ°SYONU ÇALIÅžTAYI ANKARA’DA YAPILDI


Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu Çalıştayı 23 – 24 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleÅŸtirildi. Ülkemizdeki eczacılık fakültelerinde öÄŸrenim gören ve TEBGK Fakülte delegasyonlarında görev üstlenen toplam 184 delegeden 145’inin katılım saÄŸladığı Çalıştay, mesleÄŸimizin geleceÄŸi genç meslektaÅŸlarımızın dinamik doÄŸası, yenilikçi yaklaşımları ile çok deÄŸerli fikir, görüÅŸ ve projelere ev sahipliÄŸi yaptı.


Çalıştay’ın açış konuÅŸmasını yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney, sözlerine, “Ben de bugün burada sizlerle birlikte olmanın heyecanı içerisindeyim. Çünkü sizler, geleceÄŸin saÄŸlık mimarlarısınız” diye baÅŸladı.


Eczacılık mesleÄŸinin toplum saÄŸlığının korunması ve iyileÅŸtirilmesinde taşıdığı öneme dikkat çeken Üney, ÅŸu ifadelere yer verdi:


“Eczacılık, özveri, titizlik, bilgi ve ÅŸefkat gerektiren kutsal bir meslektir. Sizler, insanların hayatlarını çok daha iyi hale getirecek, onların saÄŸlıklı ve mutlu bir yaÅŸam sürmelerine yardımcı olacaksınız. Toplumun ilacı siz olacaksınız. Bu nedenle, sizin yapacağınız iÅŸ sadece bir meslek deÄŸil, aynı zamanda bir yaÅŸam biçimidir.


Bu yolculukta karşılaÅŸacağınız zorluklar sizi asla yıldırmasın. Çünkü her zorlukla birlikte yeni bir fırsat da doÄŸar. Sizler, sürekli öÄŸrenen, geliÅŸen ve büyüyen genç bilim insanlarısınız. Gelecekte yaÅŸayacağınız tecrübeler, sizin çok daha güçlü birer eczacı olmanızı saÄŸlayacaktır.”


Eczacılık mesleÄŸinin toplum saÄŸlığına sunulan bir hizmet olduÄŸuna vurgu yapan Üney, “Sizler, hastaların yaÅŸam kalitelerini artırmak ve onları daha saÄŸlıklı bir yaÅŸama kavuÅŸturmak için çalışıyorsunuz. Bu, inanılmaz bir onur ve aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluÄŸu taşımaktan çekinmeyin. Çünkü siz bu sorumluluÄŸu taşıyacak güçte ve cesarettesiniz. MesleÄŸinizi sevgiyle, tutku ve saygıyla icra edin. Ä°nsanlara yardım etmek, onların acılarını hafifletmek ve hayatlarını daha iyi hale getirmek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Unutmayın, bir eczacının yaptığı iÅŸ sadece ilaç hazırlamak deÄŸil, aynı zamanda umut hazırlamaktır” diye konuÅŸtu.


Meslek yaÅŸamı sırasında sergilenen fedakârlıkların, toplum saÄŸlığına adanmışlığın bir göstergesi olduÄŸuna dikkat çeken Üney, daha sonra ÅŸunları söyledi:


“Ben size inanıyorum ve sizlere güveniyorum. Kendinize, birbirinize ve geleceÄŸe inanın. Her biriniz, kendinizi ve toplumu daha iyi bir yer yapma gücüne sahipsiniz. Birlikte, saÄŸlık sektörünü ve dünyayı daha iyi bir yer haline getireceÄŸiz. Her biriniz gelecekte büyük baÅŸarılara imza atacaksınız. Bu yolculukta size baÅŸarılar diliyorum. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediÄŸi gibi ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.’ Unutmayın, siz geleceÄŸin eczacılarısınız; sizinle gurur duyuyorum.”


Birlik BaÅŸkanımız Ecz. Üney’in açılış konuÅŸmasının ardından TEBGK Üst Komisyonu üyeleri tarafından, dönem içerisinde fakültelerde uygulamaya geçirilen Gençlik Komisyonu çalışmaları, yurtiçi ve yurtdışı staj süreçleri, eÄŸitim faaliyetleri ve farklı öÄŸrenci toplulukları ve çeÅŸitli organizasyonlarla yapılan iÅŸbirlikleri ve ortak projeler hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleÅŸtirildi.


Çalıştay’ın ilk gün programında yer alan “Söz Delegelerde” baÅŸlıklı bölümde söz alan delegeler, temsilcisi oldukları fakültelerdeki öÄŸrencilerin sesi oldular. Yürütmek istedikleri çalışma ve projeleri kapsamlı bir ÅŸekilde aktaran delegeler, mesleÄŸe ve eÄŸitim hayatlarına iliÅŸkin görüÅŸ ve önerilerini de katılımcılarla paylaÅŸtılar.


Çalıştay’ın “fikir atölyeleri” bölümünde ise katılımcılar tanımlanmış bir vaka senaryosu üzerinden “hastanelerde ilaç israfının azaltılması ve sürdürülebilirlik” baÅŸlığında kendi projelerini hazırladılar ve program sonunda sundular.


Birlikte düÅŸünüp birlikte üretmeyi teÅŸvik eden, genç meslektaÅŸlarımız arasındaki dostlukları pekiÅŸtiren TEBGK Gençlik Çalıştayı, Birlik BaÅŸkanımız Ecz. Arman Üney ve TEBGK Gençlik Komisyonu BaÅŸkanı Kemal Emin Hündür’ün kapanış konuÅŸmaları ile sona erdi.