Sağlığa İlişkin Ürünler Komisyonu Toplantısı Yapıldı

 

Sağlığa İlişkin Ürünler Komisyonu Toplantısı

Sağlığa İlişkin Ürünler Komisyonu’nun 3. Toplantısı 22.07.2014 tarihinde gerçekleştirildi. TEB Saymanı İsmail BAŞDİL başkanlığında üst komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, medikal malzemeler ve bebek mamaları konusunda alanında öncü firmalar ile görüşmeler yapıldı.

Toplantıda; medikal malzemeler ve bebek mamaları gibi alanlarda eczanelerin pazar payını arttırmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapıldı, eczanelere yönelik hazırlanması planlanan medikal malzemeler ile ilgili bir eğitimin ana hatlarının ne olması gerektiği görüşüldü. Ayrıca bir sonraki toplantıda söz konusu sektörlerdeki diğer firmaların da davet edilerek görüşlerinin alınmasına karar verildi.

Ayrıca Fitoterapi alt komisyonunun hazırladığı rapor doğrultusunda bu alanda yapılması planlanan çalışmaların TEB Eczacılık Akademisi’nin değerlendirmesine sunulmasına ve bu alanda çalışan güvenilir firmalar ile görüşmeler gerçekleştirilmesine; Komisyona bağlı çalışan her alt komisyonun bu dönem içerisinde faaliyete geçirilebilecek bir projeyi Komisyona sunmasına karar verildi.