TİTCK Başkanlığının İlaç Fiyat Artışına Bağlı Temin Sorunları Hakkında Duyurusu ve Piyasada Bulunmayan İlaçların Bildirimi

19.01.2017
40.A.007403

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

TİTCK Başkanlığı tarafından, 6 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan avro güncelleme duyurusu sonrasında, 20 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe girecek fiyat artışlarına bağlı olarak bazı firma ve ecza depolarından ilaç temininde sorunlar yaşandığı konusunda meslektaşlarımız tarafından Birliğimize yapılan bildirimlerle ilgili olarak TİTCK yetkilileri ile görüşmeler yapılmıştır.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bu konuyla ilgili olarak, 19.01.2017 tarihinde (bugün) ilaç firmaları ve ecza depolarının dikkatine, “İlaç Fiyat Artışına Bağlı Temin Sorunları Hakkında Duyuru” yayımlamıştır. Duyuru metni ekte yer almaktadır.

Konu Birliğimiz tarafından titizlikle takip edilmekte olup, Kurum tarafından yayımlanan duyuru sonrasında, ilaç temini ile ilgili yaşanılan sorun/sıkıntıların devam etmesi halinde, meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunu, web sayfamızda Uygulamalar bölümü altında yer alan “Piyasada Bulunmayan İlaçlar” bölümünden bildirmeleri son derece önemlidir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman Üney
Genel Sekreter

Piyasada Bulunmayan İlaçlar bildirim paneline ulaşmak için tıklayınız.