T.C.Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan’ı Ziyaret

T.C.SaÄŸlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan’ı Ziyaret


Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz.ErdoÄŸan Çolak, Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Mine ErdoÄŸan, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Cem Mercül, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Serdar Türkaydın, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Mehmet Emin Beyaz ve Denetleme Kurulu Üyesi Ecz.Hasan Buminhan Yavuz’dan oluÅŸan heyet, 11 Ocak 2018 PerÅŸembe günü T.C. SaÄŸlık Bakanı Sayın Dr.Ahmet Demircan’ı makamında ziyaret etti.

SaÄŸlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha ÖÄŸütken ve Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TÄ°TCK) BaÅŸkanı Dr. Hakkı Gürsöz’ün de yer aldığı görüÅŸmede, reçetesiz ilaç uygulaması, ikinci eczacılık ve yardımcı eczacılık, eczanelerde sıcaklık-nem ölçümü ve Åžehir Hastaneleri konuları görüÅŸüldü; bu konular hakkında Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin görüÅŸleri Sayın Bakana iletildi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Heyetinin görüÅŸlerini ve taleplerini dikkatle dinleyen Sayın Bakan; reçetesiz ilaç uygulamaları konusunda, eczacı ve ilaç; reçete ve ilaç arasındaki illiyet bağını koparmamak gerektiÄŸini; hekim, reçete, ilaç ve eczacının bir bütün olduÄŸunu ifade etti .

Yardımcı eczacılık ile ilgili kriterlerin belirlenmesi konusunda SaÄŸlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin ortak çalıştay düzenlenmesinin uygun olduÄŸunu; sıcaklık-nem uygulamaları konusunun, ekonomik olarak eczacıya yük getirmeden çözülmesi gerektiÄŸini; ÅŸehir hastaneleri ile ilgili olarak, maÄŸduriyet yaratılmadan, ayrıntılı incelemelerde bulunularak uygulama yapmakta yarar gördüklerini belirtti.