9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü:

Sigaradan Aldığınız Her Nefes Sizi Son Nefesinize Yaklaştırır

9 Şubat, 1987 yılından bu yana Dünya Sağlık Örgütü tarafından Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak kabul edilmekte. Yine Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre sigara, dünya üzerinde her yıl yaklaşık  6 milyon kişinin ölümüne sebep oluyor, Türkiye’de ise bu oran 100 bin kişi seviyesinde.

Sigaranın hayatınızdan çalmasına izin vermeyin. Hayata, sağlığınıza, kendinize şans verin. Çantanızda/cebinizde kanseri taşımayın, kanseri parmaklarınızın arasında tutmayın, kanseri içinize çekmeyin. Unutmayın, hayatınızın kontrolü parmaklarınızın arasında değil. Ve unutmayın, sigaradan çektiğiniz her nefes; göreceğiniz daha az günbatımı, sevdiklerinizle geçirilecek daha az zaman, sevdiğiniz şarkıyı daha az dinlemek demektir.

Sigara, yalnızca bir sağlık sorunu değil; aynı zamanda ekonomik ve sosyal bir sorundur. Bu noktada, halkın en yakın sağlık danışmanı olan eczacıların koruyucu sağlık hizmetlerini bireye ve topluma ulaştırdığı hatırlanmalı; sigarayı bırakma konusunda topluma hizmet ettikleri unutulmamalıdır.  

Sigarayı bırak, hayatı bırakma

Türk Eczacıları Birliği