23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın sürdüğü, İstanbul’un işgal altında olduğu 1920 yılının Nisan ayında yurdun dört bir köşesinden seçilen milletvekilleri, Anadolu’nun kalbinde, Ankara’da bir araya geldi. Milli bir heyecanla, el birliği ile çalışıp tamamlanan ilk meclis binası önünde toplanan halkımız bağımsızlığa duydukları inançla beklerken; bir gaz lambasının ışığında, okullardan getirilen sıralarda oturan 115 vekil Meclis’in ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkalığı'na seçilen ve Meclis’in açılış konuşmasını yapan en yaşlı üye Sinop Mebusu Şerif Bey, konuşmasında şunları söyledi: “Tam bağımsızlık ile yaşamak kararlılığında olan ezelden beri hür ve bağımsız yaşayan milletimiz bu esaretini kesin ve kararlı bir biçimde reddetmiş ve derhal vekillerini toplamaya başlayarak yüce Meclisini vücuda getirmiştir.”

24 Nisan 1920 gününe gelindiğinde ise ikinci toplantısını yapan Meclis,  oy birliğiyle Mustafa Kemal’i Meclis Başkanlığı’na seçti. Milli Mücadele’yi anlatan bir konuşma gerçekleştiren Mustafa Kemal, konuşmasında  “Yaşamımı ve kişiliğimi adadığım soylu ve ezilmiş ulusumun bu haklı isteği üzerine artık benim için kutsal görev, milli iradeye uymayı her şeyin üzerinde görmekti” sözlerine yer verdi.

Milli irade, bağımsızlık, umut ve inançla anılan;  tarihimizin gurur dolu sayfalarında TBMM’nin açıldığı gün olarak yer alan ve Cumhuriyetimizin, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olan 23 Nisan’ın coşkusunu yaşıyoruz.

Türk Eczacıları Birliği olarak;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98. yılında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor; tüm dünya çocuklarının adil, eşit ve umut dolu yarınlara uyanmasını diliyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ