41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı Erzurum’da Başladı

41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı Erzurum’da BaÅŸladı

41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı, 28 Haziran PerÅŸembe günü Erzurum’da baÅŸladı. 3 gün sürecek toplantının ilk gününde 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası BaÅŸkanı Merhum Ecz. Hasan Fehmi AltıntaÅŸ’ın kabrine gerçekleÅŸtirilen ziyaretin ardından açılış törenine geçildi.

Toplantının açılışına; Erzurum BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkan Vekili, Erzurum Ä°l SaÄŸlık Müdürü, Eczacılık Fakültesi Dekanları, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan, Yönetici ve Delegeleri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin BaÅŸkan ve Yöneticileri katıldı.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasının ardından Erzurum’u anlatan tanıtım filmi izlendi.

Törende konuÅŸma gerçekleÅŸtiren 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası BaÅŸkanı Ecz. Hakan Özcan, toplantıya ev sahipliÄŸi yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek toplantının eczacılık mesleÄŸine katkı vermesini, birlik ve beraberliÄŸi artırmasını dilediÄŸini ifade etti.

41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı’nın açılış konuÅŸmasını gerçekleÅŸtiren Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, 41. Dönem Merkez Heyeti’nin yaptığı çalışmalara deÄŸindi, toplantının önemine vurgu yaparak “Meslek birliÄŸimizin, çatı örgütümüzün son altı ayda yaptığı çalışmaları sizlere sunacağımız ve deÄŸerlendirmelerinizi alacağımız bölgelerarası toplantısında, önümüzdeki altı aya da yön vereceksiniz. Bu yönlendirme ‘saÄŸlık’ ve ‘iyiliÄŸi’ geniÅŸletme görevimizi yerine getirmemizi kolaylaÅŸtıracaktır” dedi.

Hemen ardından konuÅŸmalarını yapan Erzurum BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkan Vekili Hüseyin Koçan, toplantının eczacılık ve saÄŸlık alanına katkı saÄŸlaması dileklerini iletti.

Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi II. BaÅŸkanı Ecz. Süha Ekler konuÅŸmasında kooperatiflerin dayanışma ve iÅŸ birliÄŸi içerisinde olmalarının önemine vurgu yaptı; toplantının halk saÄŸlığı ve eczacılık mesleÄŸi adına iyi sonuçlara vesile olmasını dilediÄŸini ifade etti.

13. Bölge Erzurum Eczacı Odası BaÅŸkan ve Yöneticilerinin moderatörlüÄŸünde ilerleyen toplantıda Türk Eczacılar BirliÄŸi Eczacılık Akademisi BaÅŸkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Eczacılık Akademisi’nin faaliyetlerine ve hedeflerine iliÅŸkin bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi.

Uzbay’ın ardından Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak; saÄŸlık, ilaç, eczacılık alanına iliÅŸkin detaylı verileri ve deÄŸerlendirmeleri katılımcılarla paylaÅŸtı. Günümüzde yapay zeka ve Endüstri 4.0 uygulamalarıyla deÄŸiÅŸen bir dünyada olduÄŸumuzu söyleyen Çolak, bu deÄŸiÅŸen ve dönüÅŸen dünyada eczacılar olarak yeni bir ufka ihtiyaç olduÄŸunu vurguladı. Çolak, sözlerini “Birlikte ve birlikle harekette ettiÄŸimizde yarınlar bizimdir” diyerek noktaladı.

Toplantı, Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti 41’inci Dönem Çalışma Raporu sunumu ile devam etti. Üney, sunumunda Merkez Heyeti’nin son 6 ayda yaptığı çalışmalara iliÅŸkin detaylı bilgileri meslektaÅŸlarımızla paylaÅŸtı.

Komisyon odaklı bir çalışma sistemi benimsediklerini belirten Üney; demokratik ve katılımcı bir çalışma prensibi doÄŸrultusunda, ekip çalışmasına dayanan, Oda ve üye etkileÅŸimi güçlü bir sistem içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti olarak tüm faaliyetlerine yön veren dört temel hedef benimsediklerini söyleyen Üney, bu hedefleri ÅŸu ÅŸekilde sıraladı: “Mesleki ve örgütsel dayanışma içerisinde olmak, ilaca sahip çıkmak ve sektörde güçlü aktör olmak, eczacının ekonomik refahını saÄŸlamak, sürekli mesleki geliÅŸim ile birlikte eczacılığa deÄŸer katmak.”

Üney’in sunumunun ardından Türk Eczacıları BirliÄŸi Saymanı Ecz. M. Ä°brahim Özkol, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Mali Raporu’nu sundu.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. Aylin Yalçınkaya, Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu Raporu’na iliÅŸkin detayları paylaÅŸtı.

Sunumların sonrasında Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi ve Kooperatifler Komisyonu BaÅŸkanı Ecz. Kubilay Aydın moderatörlüÄŸünde ‘Eczacı Kooperatiflerimiz ve Sektörel DeÄŸerlendirme’ baÅŸlıklı panel gerçekleÅŸtirildi. Panele konuÅŸmacı olarak Türk Eczacıları BirliÄŸi Saymanı Ecz. Ä°brahim Özkol, Ä°stanbul Ecza Kooperatifi BaÅŸkanı Ecz. M. Sait Yücel, Bursa Ecza Kooperatifi BaÅŸkanı Ecz. Recep Görmez, Güney Ecza Kooperatifi BaÅŸkanı Ecz. Tarkan Bir katıldı.