41’inci Dönem Merkez Heyeti Üçüncü Başkanlar Danışma Kurulu Ankara’da Gerçekleştirildi

41’inci Dönem Merkez Heyeti Üçüncü BaÅŸkanlar Danışma Kurulu Ankara’da GerçekleÅŸtirildi


Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticileri, 41’inci Dönem Merkez Heyeti Üçüncü BaÅŸkanlar Danışma Kurulu’nu gerçekleÅŸtirmek üzere 19 Eylül 2018 tarihinde Ankara’da bir araya geldi. Toplantının gündemini; Kamu Kurumu niteliÄŸindeki meslek kuruluÅŸları hakkında son dönem geliÅŸmeler, ekonomik geliÅŸmelerin ilaç ve eczacılık alanına yansımaları ve sadece eczanelerde satılmakta olan ürünlerin eczane dışından satışlarının deÄŸerlendirilmesi maddeleri oluÅŸturdu.

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, yaptığı açılış konuÅŸmasında eczaneleri koruyacak ekonomik ve idari tedbirlerin alınmasının elzem olduÄŸunu ifade etti ve Kamu bütçesi içerisinde ilaca ayrılan payın artırılması gerektiÄŸini söyledi. Çolak, ayrıca reçetelerdeki yerelleÅŸme çabasının ve eÅŸdeÄŸer ilacın ön plana çıkarılmasının kamu açısından önemine deÄŸindi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, toplantının gündemine iliÅŸkin detaylı bir sunumu katılımcılarla paylaÅŸtı. Üney, eczacıların yaÅŸadığı sorunları, BaÅŸkanlar Danışma Kurulu’nun gündemi çerçevesinde deÄŸerlendirerek bu sorunların çözümü açısından Merkez Heyeti’nin yaptığı çalışmaları aktardı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Saymanı Ecz. M. Ä°brahim Özkol, son dönemde yaÅŸanan ekonomik geliÅŸmelerin eczanelere olan etkisini ve olası çözüm önerilerini aktaran bir sunum gerçekleÅŸtirdi.

41’inci Dönem Merkez Heyeti Üçüncü BaÅŸkanlar Danışma Kurulu, Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticilerinin görüÅŸ ve önerilerini aktarmasının ardından sona erdi.