Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Çalıştayı Ankara’da Yapıldı

Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu Çalıştayı Ankara’da Yapıldı

Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu Çalıştayı, 12 – 13 Ekim tarihlerinde Türkiye’den ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden eczacılık fakültesi öÄŸrencilerinin katılımıyla Ankara’da düzenlendi.

Çalıştay, Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak’ın açılış konuÅŸması ile baÅŸladı. Çolak, yaptığı konuÅŸmada; eczacılık fakültelerinin durumu, etik eczacılığın önemi, dünyada deÄŸiÅŸen eÄŸitim trendleri, yardımcı eczacılık konularına deÄŸindi.

Çolak’ın konuÅŸmasının ardından bir sunum yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu BaÅŸkanı Ecz. Tutku Çetin, bugüne kadar yapılan faaliyetleri anlattı ve önümüzdeki süreçte izleyecekleri yol haritasına iliÅŸkin bilgiler verdi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu ÖÄŸrenci DeÄŸiÅŸim Sorumlusu ÇaÄŸrı Necdet ÇaÄŸdaÅŸ ve Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu Yurt Dışı Ä°letiÅŸim Sorumlusu Tuna Çelik, International Pharmaceutical Students Federation (IPSF) 2018 kapsamında Arjantin’de yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Çalıştay’ın ikinci oturumu, sosyal program ile baÅŸladı ve proje atölyesi ile devam etti. Proje atölyesi kapsamında gruplara ayrılan öÄŸrenciler, geleceÄŸin eczacılığının ve eczacısının nasıl olacağına iliÅŸkin çalışmalar yaptı.

Çalıştay’ın ikinci gününde görev aldıkları birimlere göre gruplara ayrılan delegeler, üst komisyon görevlileri ile bugüne dek yapılan ve ileride yapılacak projeler hakkında fikir alışveriÅŸinde bulundu. 2019 yılında yapılması planlanan TEBGK ÖÄŸrenci Kongresi’ne iliÅŸkin görüÅŸ ve önerilerin sunulmasının ardından Çalıştay sona erdi.