CUMHURİYETİMİZİN 95’İNCİ YILI KUTLU OLSUN!

CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N 95’Ä°NCÄ° YILI KUTLU OLSUN!

28 Ekim 1923… Çankaya KöÅŸkü’nde bir ses yankılandı: “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceÄŸiz!” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri; aydınlık yarınları, çaÄŸdaÅŸ Türkiye’yi, umut dolu bir geleceÄŸi haber veriyordu.

29 Ekim 1923 tarihinde, “Türkiye Devleti'nin hükümet ÅŸekli Cumhuriyettir" hükmünün yer aldığı tasarının kabulü ile birlikte “YaÅŸasın cumhuriyet!” sesleri ve alkışlar eÅŸliÄŸinde Cumhuriyet ilan edildi. Yapılan oylamada; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, oybirliÄŸi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yeni devletin ilk CumhurbaÅŸkanı olarak seçildi. Gazi Mustafa Kemal, yaptığı konuÅŸmasını, "Türkiye Cumhuriyeti mesut, baÅŸarılı ve muzaffer olacaktır" cümlesi ile bitirirken; Türk halkının önünde aydınlık bir sayfa açılıyordu.

Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Onuncu Yıl Nutku'nda ‘en büyük bayram’ olarak nitelendirdiÄŸi Cumhuriyet Bayramımızı onurla, gururla kutluyoruz. ÇaÄŸdaÅŸ, demokratik ve sosyal Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen yaÅŸaması için üzerimize düÅŸen sorumlulukları kararlılıkla yerine getireceÄŸimizi yineliyor; baÅŸta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ÅŸehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.

 

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ