Eczacılık Eğitimi ve İstihdam İlişkisi Toplantısı Ankara’da Düzenlendi

Eczacılık EÄŸitimi ve Ä°stihdam Ä°liÅŸkisi Toplantısı Ankara’da Düzenlendi


Eczacılık EÄŸitimi ve Ä°stihdam Ä°liÅŸkisi Toplantısı; Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu, Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi, Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu ile Eczacılık Fakültelerinin dekan ve öÄŸretim üyelerinin katılımıyla 23 Kasım 2018 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, toplantının açılış konuÅŸmasında; Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak eczacılık mesleÄŸinin oluÅŸumunda merkezi bir yerde olan eczacılık fakültelerinin görüÅŸlerini önemsediklerini dile getirdi. Ticari eczacılığa karşı etik eczacılığın savunulması gerektiÄŸini ifade eden Çolak: “Eczacılar olarak bizler insanların ihtiyaç ve taleplerini hizmet sunumu yoluyla eylemlere dönüÅŸtürmeli, mesleÄŸimizi uzun soluklu, kapsayıcı, güvenli ve dirençli; tek bir kelime ile sürdürülebilir bir model ile yenilemeliyiz” dedi.

Eczacılık EÄŸitimi ve Ä°stihdam Ä°liÅŸkisi Toplantısı, Eczacılık Fakültelerinin dekan ve öÄŸretim üyeleri ile katılımcıların görüÅŸ ve önerilerini aktarmasıyla son buldu.