41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı Kocaeli’de Başladı

41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı Kocaeli’de BaÅŸladı

 


41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı, 13 Aralık PerÅŸembe günü Kocaeli’de baÅŸladı. Üç gün sürecek olan toplantının açılış törenine; Kocaeli Ä°l SaÄŸlık Müdürü, Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu Ä°l Müdürü, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan, Yönetici ve Delegeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi BaÅŸkan ve Yöneticileri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin BaÅŸkan ve Yöneticileri, akademik meslek birlikleri temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, eczacılık fakülteleri öÄŸretim üyeleri katıldı.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kocaeli tanıtım filmi izlendi.

Toplantının açılış töreninde konuÅŸma gerçekleÅŸtiren 31. Bölge Kocaeli Eczacı Odası BaÅŸkanı Ecz. Bilal Arpacı, toplantıya ev sahipliÄŸi yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. SaÄŸlığın ulaşılabilir olmasını savunduklarını ifade eden Arpacı: “Herkesin eÅŸit saÄŸlık hizmetlerine ulaÅŸması için çabaladık. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlığa ilaç olmayı arzuladık” dedi.

41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantısı’nın açılış konuÅŸmasını Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak gerçekleÅŸtirdi. Çolak, yaptığı konuÅŸmada Anadolu’nun kadim tarihinde eczacılığın da olduÄŸunu ve bu geleneÄŸi sürdürdüklerini ifade etti. Kamuya, hastaya ve eczacıya ilaç olmak için çalıştıklarını söyleyen Çolak: “Yasamızın da bize verdiÄŸi görevin bir parçası olarak yerli ilacı destekliyoruz. Meslek örgütü olarak üretimin içinde yerimizi alıyoruz” dedi.

Kocaeli Ä°l SaÄŸlık Müdürü. Op. Dr. Åženol Ergüney, yaptığı konuÅŸmada saÄŸlık hizmetinin ekip iÅŸi olduÄŸunu vurguladı ve gerçekleÅŸtirilen toplantılarda paydaÅŸlarla bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı.

Açılış töreninde konuÅŸma yapan Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Sait Yücel, Türkiye’deki eczacılık kooperatifleri hareketinin 1979 yılından bu yana sürdürüldüÄŸünü ifade etti ve kooperatiflerin kuruldukları günden bu yana eczacıların yararına çalıştığını söyledi.

Toplantının ikinci oturumunda konuÅŸma yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, altı ayda bir gerçekleÅŸtirilen bölgelerarası toplantıların eczacılık mesleÄŸi ve mesleÄŸin geleceÄŸi adına önemli olduÄŸuna vurgu yaptı. Çolak yaptığı konuÅŸmayı: “Eczacılar olarak bizler insanların ihtiyaç ve taleplerini hizmet sunumu yoluyla eylemlere dönüÅŸtürmeli, mesleÄŸimizi uzun soluklu, kapsayıcı, güvenli ve dirençli; sürdürülebilir bir model ile yenilemeliyiz. Bu süreçte kendimize, birbirimize, tarihimize ve deneyimimize güveniyoruz. Meslek örgütümüze ve meslektaÅŸlarımıza güveniyoruz” sözleriyle noktaladı.

Toplantı, Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti 41’inci Dönem 2 Bölgelerarası Çalışma Raporu hakkında gerçekleÅŸtirdiÄŸi kapsamlı bir sunum ile devam etti. Üney, sunumunda Merkez Heyeti’nin son altı ayda yaptığı çalışmalara iliÅŸkin detayları katılımcılarla paylaÅŸtı.

41. Dönem Merkez Heyeti olarak çalışmalarını iÅŸ birliÄŸine dayalı, komisyon odaklı, ekip çalışmasını esas alan, demokratik ve katılımcı bir çalışma prensibi doÄŸrultusunda sürdürdüklerini söyleyen Üney, mesleki ve örgütsel dayanışma içerisinde olmak, ilaca sahip çıkmak ve sektörde güçlü aktör olmak, eczacının ekonomik refahını saÄŸlamak, sürekli mesleki geliÅŸim ile birlikte eczacılığa deÄŸer katmak hedefleri doÄŸrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Saymanı Ecz. M. Ä°brahim Özkol, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Mali Raporu’nu sundu.
Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. Aylin Yalçınkaya, Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu Raporu’na iliÅŸkin detayları paylaÅŸtı.


41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı’nın ilk günü, Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi BaÅŸkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay’ın gerçekleÅŸtirdiÄŸi Cehalet Bilimi konulu sunum ile sona erdi.