Eczane Çalışanları Meslek Standartları Hakkında

Eczane Çalışanları Meslek Standartları Hakkında

Birliğimiz ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan Eczane Teknik Hizmetleri – Seviye 5 ve Eczane Destek Hizmetleri Çalışanı – Seviye 3 taslak meslek standartları, 07.12.2018 tarihinde yazılı olarak ilgili Kurum ve Kuruluşlara iletilmiş ayrıca Birliğimiz web sitesi üzerinden tarafların görüşüne açmıştı.

Gelen görüşlerin değerlendirilerek standartlara yansıtılmasının ardından hazırlanan taslak meslek standartları Mesleki Yeterlilik Kurumu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sektör Komitesi’nin 28.12.2018 tarihinde (bugün) gerçekleştirilen 13. Toplantısı’nda değerlendirildi.

Toplantıya Birliğimizi temsilen Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Genel Sekreter Yardımcısı Ecz. Vildan Özcan, Başkan Danışmanı Dr. Ecehan Balta katılım sağladı. TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in Birliğimizin meslek standardı hazırlama süreçleri ve yürütülen çalışmalar hakkında Komite üyelerinin bilgilendirilmesinin ardından Eczane Teknik Hizmetleri Elemanı (Seviye 5) ve Eczane Destek Hizmetleri Elemanı (Seviye 3) için hazırlanan taslak standartlar Komite üyelerince değerlendirdi.

Gerekli görülen düzenlemelerin ardından Meslek Standartlarının Resmi Gazete’de yayınlanarak uygulamaya geçmesi bekleniyor.