Sağlıkta Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyız

Sağlıkta Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyız

Basına ve kamuoyuna,

4 Şubat 2019 tarihinde İstanbul Sultangazi’de bir eczanede silahlı soygun meydana gelmiştir. Öncelikle eczacımıza ve eczane çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sorumluların bir an evvel bulunmasını temenni ediyoruz.

Defalarca dile getirdiğimiz gibi sağlıkta şiddet, son yıllarda hızla artmış ve kronik bir boyuta ulaşmıştır. Toplumsal bir sorun olan sağlıkta şiddet vakalarına her gün yenileri eklenmekte; sağlık çalışanları fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmaktadır.

Sağlıkta şiddete yönelik caydırıcı önlemler alınmalı; bu önlemler yalnızca ceza boyutunda kalmamalı, şiddetin meşru olmadığı, hoş görülmediği ortamlar yaratılmalıdır. Daha önce yaptığımız açıklamalarda da belirttiğimiz gibi özellikle nöbetçi eczanelerin bulunduğu yerlerde kolluk kuvvetleri devriyeleri artırılmalıdır.

Ülkemizin her yerinde, kesintisiz sağlık ve ilaç danışmanlığı hizmeti sunan bir mesleğin mensupları olarak sağlıkta şiddete hayır diyor, can güvenliği endişesi ile nitelikli sağlık hizmeti sunulamayacağının altını bir kez daha çiziyor, tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ