Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Gelişim Atölyesi Çalıştayı Ankara’da Düzenlendi

Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi GeliÅŸim Atölyesi Çalıştayı

Ankara’da Düzenlendi

8 Åžubat 2019 tarihinde Ankara’da düzenlenen GeliÅŸim Atölyesi Çalıştayı’na; Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Kongresi Bilimsel Danışma Kurulu Üyeleri, TJPS Dergi Kurulu, Eczacılık Akademisi EÄŸitmenleri, Eczacılık Fakültesi Dekanları ve Akademisyenleri ile Bölge Eczacı Odaları’ndan Temsilciler katıldı.

GeliÅŸim Atölyesi Çalıştayı, Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak’ın konuÅŸması ile baÅŸladı. Çolak yaptığı konuÅŸmada; çaÄŸdaÅŸ eczacılık anlayışının yalnızca lisans eÄŸitimiyle sınırlı olmadığını bunun yanı sıra sürekli mesleki geliÅŸim ve yaÅŸamboyu öÄŸrenmeyi de zorunlu kıldığını söyledi. Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi’nin bu anlayış doÄŸrultusunda ilerlediÄŸine dikkat çeken Çolak, “Seçkin bir yapı olan Eczacılık Akademisi kurulduÄŸu günden bu yana eczacıların mesleki yeterliliÄŸinin geliÅŸtirilmesini, ilaç – eczacılık hizmetlerinin görünürlüÄŸünün pekiÅŸtirilmesini, eczacılık hizmetlerinin kalitesine olan güvenin artırılmasını odağına alan eÄŸitim programları düzenlemiÅŸtir” dedi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi BaÅŸkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay yaptığı konuÅŸmada, Akademi’nin vizyonu, misyonu ve hedeflerine deÄŸindi. GeliÅŸim Atölyesi Çalıştayı’nın önemine vurgu yapan Uzbay, Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi’nin bugüne dek yaptıklarının yanı sıra gelecek dönem perspektifine iliÅŸkin bilgiler verdi.

GeliÅŸim Atölyesi Çalıştayı, Türk Eczacıları BirliÄŸi II. BaÅŸkanı Ecz. Sinan Usta’nın moderatörlüÄŸünde gerçekleÅŸtirildi. Gruplar halinde sürdürülen çalışmada, “Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi neyi hedeflemeli ve hedeflerine nasıl ulaÅŸmalı?” eksenleri doÄŸrultusunda çalışmalar yapıldı. Grupların sunumları sonrasında öneriler alındı ve yapılan deÄŸerlendirmelerin ardından GeliÅŸim Atölyesi Çalıştayı sona erdi.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ