Eczacılık İşletmeciliği Eğitimi Hakkında Toplantı Ankara’da Düzenlendi

Eczacılık Ä°ÅŸletmeciliÄŸi EÄŸitimi Hakkında Toplantı Ankara’da Düzenlendi


Türk Eczacıları BirliÄŸi ve Eczacılık Akademisi ile Eczacılık Ä°ÅŸletmeciliÄŸi Anabilim Dalları BuluÅŸması Toplantısı, 9 Åžubat 2019 tarihinde Ankara’da düzenlendi. Toplantıya; Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyeleri Eczacılık Fakültesi Dekanları ve Akademisyenleri ile Bölge Eczacı Odaları’nın BaÅŸkan ve Yöneticileri katıldı.

Toplantı, Türk Eczacıları BirliÄŸi II. BaÅŸkanı Ecz. Sinan Usta’nın açılış konuÅŸmasıyla baÅŸladı. Usta, yaptığı konuÅŸmada eczacının eczanesini finansal olarak sürdürülebilir bir iÅŸletme olarak ayakta tutarken hasta ve toplum odaklı bir yaklaşımı da koruması gerektiÄŸine vurgu yaptı. DeÄŸiÅŸen ve dönüÅŸen dünyaya dikkat çeken Usta, “Eczacılık eÄŸitiminin bu dönüÅŸüme yanıt verebilecek ÅŸekilde yapılandırılabilmesi için meslek örgütü ve eczacılık fakültelerinin iÅŸ birliÄŸi içinde ortak çalışmalara imza atmaları önem arz ediyor” dedi.

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülbin Özçelikay, Eczacılık Ä°ÅŸletmeciliÄŸi Anabilim Dalı ve Çekirdek EÄŸitim Programı baÅŸlıklı bir sunum yaparak eczacılık yeterlilik ve yetkinliklerine deÄŸindi.

Prof. Dr. Selen YeÄŸenoÄŸlu, Üniversitelere Göre Eczacılık Ä°ÅŸletmeciliÄŸi Anabilim Dallarının Durumu baÅŸlıklı sunumunda eczacılık iÅŸletmeciliÄŸi anabilim dalı hakkında detaylı bilgiler paylaÅŸtı.

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Nazlı Åžencan, yaptığı sunumda eczacılık iÅŸletmeciliÄŸi anabilim dallarının faaliyetlerine iliÅŸkin genel bir bakış açısını paylaÅŸtı; Türk Eczacıları BirliÄŸi ve Eczacılık Akademisi ile yapılabilecek çalışmalara deÄŸindi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi BaÅŸkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, yaptığı konuÅŸmada toplantının önemine vurgu yaptı, Akademi olarak görüÅŸ ve önerileri dikkate alacaklarını söyledi. Eczacılık eÄŸitiminin çok yönlü olması gerektiÄŸini ifade eden Uzbay, deontolojinin önemine deÄŸindi.

Katılımcıların görüÅŸlerini bildirmesinin ardından toplantı sona erdi.