Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu II. Ulusal Kongresi Ankara’da Başladı

Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu II. Ulusal Kongresi Ankara’da BaÅŸladı


Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu II. Ulusal Kongresi, 22 Åžubat Cuma günü Ankara’da baÅŸladı. “Söz Gençlikte” teması ile düzenlenen Kongre, üç gün süreyle eczacılık fakültesi öÄŸrencilerini akademiden, siyasetten, bürokrasiden, meslek örgütlerinden, sivil toplum kuruluÅŸlarından pek çok isimle bir araya getirecek.

Kongre’nin açılış törenine; Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel SaÄŸlık Sigortası Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol, Türk Veteriner Hekimleri BirliÄŸi BaÅŸkanı Ali EroÄŸlu, Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Sait Yücel Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi Üyeleri katıldı.

Kongre’nin açılış konuÅŸmasını yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu BaÅŸkanı Ecz. Tutku Çetin,  beÅŸ yıl aradan sonra bağımsız bir gençlik kongresi gerçekleÅŸtiriyor olmanın gururunu ve heyecanını yaÅŸadıklarını söyledi. Çetin konuÅŸmasında, “Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu olarak göreve geldiÄŸimizden itibaren, eczacılık fakültelerinde okuyan yaklaşık 13 bin öÄŸrencinin bir araya gelmesini ve meslek adına hep birlikte bir ÅŸeyler üretmeyi, mesleÄŸi daha ileriye taşımayı, birlikte var olmayı hedefledik. Farklı oturum baÅŸlıkları altında eczacılık öÄŸrencileri ve genç eczacılarla birlikte eÄŸitimden iÅŸ hayatına, teoriden pratiÄŸe eczacılık mesleÄŸinin her aÅŸamasını ve uygulama alanlarını anlamak, tartışmak, mesleÄŸimize, geleceÄŸimize sahip çıkmak, eczacılık eÄŸitiminin niteliklerini arttırmak için çaba sarf etmek ve eczacıların saÄŸlık sistemine sundukları katkıları çoÄŸaltmak ve mesleÄŸimize dair yeni ufuklar kazanıp geleceÄŸe deÄŸer katabilmek için bugün buradayız” ifadelerine yer verdi.

Açılış Töreni’nde konuÅŸma yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, etik eczacılık modeline vurgu yaparak, “Bizim tek amacımız, etik eczacılığı geleceÄŸe taşımak. Etik eczacılık modelinin hayata geçmesinin birinci koÅŸulu, eczacının ilacın üretiminden dağıtımına kadar her yerde olmasıdır. Bu da eczacının her ÅŸeyden önce ilaç Ar-Ge’sinden baÅŸlayarak akademide, ilaç sanayisinde çalışması demektir. Özellikle biyoteknoloji ve nanoteknoloji ile birlikte ilaçların yapısı deÄŸiÅŸtiÄŸi için AR-GE harcamaları da artıyor ve gençlerin mutlaka bunun bir parçası olmaya hazırlanmaları gerekiyor” dedi.

 

Kongre’nin açılış törenine; Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Türk Veteriner Hekimleri BirliÄŸi BaÅŸkanı Ali EroÄŸlu ve Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Sait Yücel yaptıkları konuÅŸmalarla katkı sunarak Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu II. Ulusal Kongresi’nin önemine deÄŸindiler.

Açılış konuÅŸmalarının ardından IPSF Genel Sekreteri Tereza ÄŒervinková, “Bugünün ÖÄŸrencileri, Yarının Eczacıları” baÅŸlıklı sunumunu katılımcılarla paylaÅŸtı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu II. Ulusal Kongresi, aynı zamanda kök hücre bağışı konusunda bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliÄŸi yaptı. Kongre süresince Öykü Arin'e Umut Ol kampanyası kapsamında Öykü Arin ve bağış bekleyen tüm hastalar için kök hücre bağışı yapıldı.