Kadın Eczacılar 8 Mart Etkinlikleri Kapsamında Bir Araya Geldi

Kadın Eczacılar 8 Mart Etkinlikleri Kapsamında Bir Araya Geldi


Kadın eczacılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ankara’da bir araya geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri; Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Ümran Pelenkoğlu, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Mine Erdoğan, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Aylin Yalçınkaya, Bölge Eczacı Odalarının kadın yöneticileri ve delegelerinden oluşan heyetin Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Aslanlı Yol’da başlayan tören, Anıtkabir Özel Defteri’nin imzalanması ve ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılması ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak gerçekleştirdi. Çolak konuşmasında, “Kadınlar ne yazık ki bugün hâlâ ekonomik, hukuksal, kültürel, sosyal her türden ayrımcılık, baskı ve zulüm karşısında yaşama ve var olma savaşı veriyor. Kadınlar için yaşanabilir bir dünya, hepimizin daha özgür, daha eşit olduğu bir dünya olacak” sözlerine yer verdi.

Program kapsamında konuşma yapan Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Mine Erdoğan, eczacılığın çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir meslek olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca kadın sağlığına katkı yapan bir mesleğin mensubu olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Erdoğan, “Kadına yönelik şiddetin son bulduğu, kadınların toplumsal ve sosyal hayata daha fazla katıldığı, cinsiyet ayrımcılığının son bulduğu bir dünya için birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.
Program, terapist ve eğitmen Ebru Tuay’ın verdiği kişisel gelişim eğitimiyle devam etti.