14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

Sağlığın bir ekip işi olduğunun bilinciyle hareket eden biz eczacılar; toplum sağlığına katkıda bulunmak amacıyla özveriyle çalışan, mesleklerinin kutsallığını gururla taşıyan, hastaya, bireye, topluma daha sağlıklı yarınlar sunmak için “Önce zarar vermeyeceksin” ilkesiyle bir arada çalıştığımız hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyoruz.

Sağlıkta şiddet kabul edilemez boyutlara ulaşmış durumda. Geçtiğimiz yıllarda pek çok sağlık çalışanının, görevleri başındayken fiziksel ve psikolojik saldırıya maruz kaldığına; uğradığı saldırı sonucu yaralandığına, hayatını kaybettiğine üzülerek tanıklık ettik. İnsanı yaşatmak, toplum sağlığını ileriye taşımak gayesiyle hizmet veren sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu tekrarlıyor;  can güvenliği endişesi ile nitelikli sağlık hizmeti sunulamayacağını hatırlatmak istiyoruz.

Sağlık alanında var olan sorunların çözüme kavuştuğu, tüm sağlık çalışanlarının görevlerini güvenle ifa ettiği, sağlıkta şiddetin sona erdiği bir gelecek idealiyle Tıp Bayramı’nı dayanışma duygularımızla kutluyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ