41’inci Dönem Merkez Heyeti Altıncı Başkanlar Danışma Kurulu Ankara’da Gerçekleştirildi

41’inci Dönem Merkez Heyeti Altıncı BaÅŸkanlar Danışma Kurulu Ankara’da GerçekleÅŸtirildi

41’inci Dönem Merkez Heyeti Altıncı BaÅŸkanlar Danışma Kurulu, 15 Mart 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleÅŸtirdi. Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticileri’nin katılımıyla gerçekleÅŸtiren toplantının gündemini eczane denetimleri ile SGK ve TEB arasında bağıtlı ilaç temin protokolü revizyonu oluÅŸturdu.

Toplantının açılış konuÅŸmasını, Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak gerçekleÅŸtirdi. Yapılacak revizyonun önemine deÄŸinen Çolak konuÅŸmasında, “Protokol revizyonu ile ekonomik kazanımlar elde etmemiz elzem. Bizim bu kazanımları elde edebilmemiz için birlikte ve dayanışma ile hareket etmemiz ÅŸart” sözlerine yer verdi.

Toplantı, Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumuyla devam etti. Üney, yaptığı sunumda protokol revizyonu ile bugüne dek elde edilen kazanımları, Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin taleplerini ve sürdürülen çalışmaları detaylarıyla paylaÅŸtı. Üney, daha önce eczanelerde satılırken eczane dışına çıkarılan ürünlerle ilgili yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları aktardı.

41’inci Dönem Merkez Heyeti Altıncı BaÅŸkanlar Danışma Kurulu, Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticilerinin görüÅŸ ve önerilerini aktarmasının ardından sona erdi.